22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑSAILING ΑΠΟ ΛΑΥΡΙΟ ΠΡΟΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑ

SAILING ΑΠΟ ΛΑΥΡΙΟ ΠΡΟΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑ

Άνοιξε πανιά με τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου η εικαστική έκθεση Sailing της Στέλλας Ευγένα, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου. Τα έσοδα απ’ τη πώληση των έργων θα ενισχύσουν το έργο της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας (Μ.Α.Φ.) ‘’ΓΑΛΙΛΑΙΑ’’.

Στο φιλόξενο χώρο του ανακαινισμένου κτιρίου του πρώην ξενοδοχείου ‘’ΕΥΡΩΠΗ’’ ιδιοκτησίας της οικογένειας Α. Μαρτίνου ο οποίος ευγενικά παραχώρησε το χώρο, εκτίθενται τα ιδιαίτερης αισθητικής έργα της εικαστικού κ. Ευγένα, η οποία εμπνέεται απ’ τα σκάφη με πανιά, που ταξιδεύουν αποκλειστικά και μόνο με τη δύναμη του ανέμου, χωρίς οποιαδήποτε άλλη μηχανική υποστήριξη.

Η εικαστικός ευαισθητοποιημένη απ’ τη προσπάθεια της Μ.Α.Φ. ΓΑΛΙΛΑΙΑ για ογκολογικούς ασθενείς τελικού σταδίου, διαθέτει τα έσοδα απ’ τη πώληση των έργων της στην ενίσχυση του εξεταστηρίου της ‘’ΓΑΛΙΛΑΙΑ’’ που ιδρύθηκε πρόσφατα με τη μεγάλη χορηγία των ευεργετών Μαρίνας και Αθανασίου Μαρτίνου, στο Επισκοπείο του Λαυρίου το οποίο θα εγκαινιαστεί του Αγίου Νικολάου, ημέρα της ονομαστικής εορτής του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μ&Λ, ο οποίος θα εορτάσει εκεί.  

Στο σημερινό πρωινό αγιασμό για την έναρξη της έκθεσης ο Μητροπολίτης Μ&Λ δεν μπόρεσε να είναι παρών αφού αποκλείστηκε λόγω κακοκαιρίας στη Θεσσαλονίκη όπου αναβλήθηκε η πτήση του, οπότε τελέστηκε από ιερείς διαφόρων ενοριών που συλλειτούργησαν στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Ανδρέα με πρωτοπρεσβύτερο τον πατέρα Κωνσταντίνο Συρίγο.

Στη σεμνή τελετή όπου παραβρέθηκαν η αντιπρόεδρος της Μ.Α.Φ. ‘’ΓΑΛΙΛΑΙΑ’’ γυναικολόγος-ογκολόγος κ. Αλίκη Τσερκέζογλου, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κ.Υ. Λαυρίου ιατρός κ. Σταύρος Παπασταυρόπουλος, ο Μιχάλης Μαθιουδάκης δημοτικός σύμβουλος Λαυρεωτικής, η Ιφιγένεια-Άννα Βαρδοπούλου υπεύθυνη κοινωνικών θεμάτων αν. Αττικής της γραμματείας Γυναικείων θεμάτων της Ν.Δ., η Μαρία Μυρσινιά εκπρόσωπος του μεγάλου ευεργέτη Αθανασίου Μαρτίνου κ.α.

Ένα μοναδικά όμορφο μουσικό τόνο στην τελετή έδωσε η χορωδία ανδρών Λαυρίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θεοδώρου Γ. Λεμπέση, που εντυπωσίασε με την άρτια απόδοση των τραγουδιών που επελέγησαν για τη περίπτωση.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν σήμερα το βράδυ με ρεσιτάλ της υψιφώνου Antonella Orefice και του πιανίστα Neville Jason Fahy. Η έκθεση θα διαρκέσει απ’ τις 30 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου με ώρες λειτουργίας απ’ τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.

  

    

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα