18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣέρρες: Επιχείρηση διάσωσης ορειβάτη που έχει τραυματιστεί

Σέρρες: Επιχείρηση διάσωσης ορειβάτη που έχει τραυματιστεί

Ο ορειβάτης τραυματίστηκε κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα επιχείρηση από άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ με στόχο να ανασύρουν τραυματία ορειβάτη στο Λαϊλιά Σερρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών ο άνδρας με έναν φίλο του είχαν μεταβεί στην περιοχή για ορειβασία, αλλά για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους τραυματίστηκε (έσπασε το πόδι του) κοντά στην χιονοδρομική πίστα. Οι δύο ορειβάτες ειδοποίησαν την πυροσβεστική και άμεσα, οχτώ άνδρες την Π.Υ. Σερρών με επικεφαλής τον διοικητή Νίκο Παπαδόπουλο αλλά και πλήρωμα του ΕΚΑΒ έφτασαν στο σημείο, όπου με τη συνδρομή ανδρών της ΕΜΑΚ επιχειρούν να ανασύρουν τον τραυματία ορειβάτη. Στο σημείο έχουν σπεύσει για βοήθεια και μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Σερρών.

Ο 50χρονος με έναν φίλο του είχαν μεταβεί στην περιοχή για ορειβασία, αλλά σε μια δύσβατη περιοχή μεταξύ του καταφυγίου και του χιονοδρομικού, έσπασε τον αστράγαλό του και για την διακομιδή του στο Νοσοκομείο χρειάστηκε επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ και του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σερρών, μέλη του οποίου με τη βοήθεια ενός οχήματος 8Χ8 που διαθέτουν κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο στο οποίο βρισκόταν ο άτυχος ορειβάτης και να τον μεταφέρουν στο μέρος που βρισκόταν το ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το serraikanea.gr, ο ορειβάτης με εξαίρεση το κάταγμα στον αστράγαλο, είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Σερρών για εξετάσεις.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα