15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣήμερα η μεταμόσχευση των κερατοειδών της 21χρονης Έμμας

Σήμερα η μεταμόσχευση των κερατοειδών της 21χρονης Έμμας

Οι γονείς της 21χρονης φοιτήτριας ανακοίνωσαν μετά τον θάνατό της νεαρής κοπέλας πως θα δωρίσουν τα όργανά της, καθώς ήταν κάτι που θα ήθελε και η ίδια η κόρη τους

Σήμερα, Δευτέρα (5/12) αναμένεται να γίνει η μεταμόσχευση των κερατοειδών της 21χρονης Έμμας, -η οποία παρασύρθηκε από ΙΧ στη Θεσσαλονίκη– στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Οι γονείς της 21χρονης φοιτήτριας ανακοίνωσαν μετά τον θάνατό της νεαρής κοπέλας πως θα δωρίσουν τα όργανά της, καθώς ήταν κάτι που θα ήθελε και η ίδια η κόρη τους.

Σημειώνεται ότι προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο 26χρονος οδηγός, ο οποίος κατηγορείται ότι παρέσυρε και εγκατέλειψε αιμόφυρτη την 21χρονη φοιτήτρια, στο ύψος της Καμάρας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της ύστερα από νοσηλεία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Αντίθετα, η 19χρονη συνοδηγός αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Επιστολή των γονιών της Έμμας στον πρωθυπουργό

Την ίδια ώρα, οι γονείς της φοιτήτριας αποφάσισαν να στείλουν επιστολή στον πρωθυπουργό με ερωτήματα που τους βασανίζουν μετά την απώλεια του παιδιού τους. Στην επιστολή, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το δελτίο ειδήσεων του Star, οι γονείς της Έμας ρωτούν μεταξύ άλλων: «Γιατί αυτός ενώ ήταν σεσημασμένος αλλοδαπός χωρίς άδεια παραμονής κυκλοφορούσε σε αυτή τη χώρα ελεύθερος; Γιατί ενώ είχε συλληφθεί είχε αφεθεί να συνεχίζει τη δράση του και δεν είχε απελαθεί; Γιατί ενώ το μάξιμουμ της ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι περί τα 15 χρόνια θα εκτίσει μόνο το 1/3».

«Οι νόμοι δεν είναι σωστοί. Δεν προστατεύονται οι πολίτες αυτής της χώρας. Κινδυνεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή να χάσουμε τα παιδιά μας. Έχω και άλλο ένα παιδί που αυτή τη στιγμή τα φτερά του κοπήκανε. Αλλά αυτό το παιδί θέλω να ζήσει με ασφάλεια σ’ αυτή τη χώρα» πρόσθεσε η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα