12.7 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣυναγερμός στον Βόλο ενόψει πανελλαδικών – Το περίεργο τηλεφώνημα από Ρώμη για...

Συναγερμός στον Βόλο ενόψει πανελλαδικών – Το περίεργο τηλεφώνημα από Ρώμη για αλλαγή εξεταστικού κέντρου

Η φωνή στο τηλέφωνο παρακινούσε τους ενδιαφερόμενους να ενεργοποιήσουν σύνδεσμο (link) σε σχετικό email.

Συναγερμός σήμανε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Μαγνησίας, μετά από περίεργο τηλεφώνημα από τη… Ρώμη, που δέχτηκε υποψήφιος πανελλαδικών εξετάσεων σε σχολείο του Βόλου.

Στο τηλεφώνημα από το Λάτσιο της Ρώμης, ο αυτόματος τηλεφωνητής ενημέρωνε το παιδί ότι αλλάζει εξεταστικό κέντρο και το παρακινούσε να ενεργοποιήσει σύνδεσμο (link) σε σχετικό email που θα λάβει, ώστε να ενημερωθεί για το νέο κέντρο στο οποίο δήθεν θα δώσει εξετάσεις. Η μητέρα του μαθητή που ήταν παρούσα στο τηλεφώνημα, κάλεσε αμέσως την Δευτεροβάθμια και μίλησε με τον  προϊστάμενο, Σωκράτη Σαβελίδη, που ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ο ίδιος ακολούθως κάλεσε όλους τους διευθυντές και τους ζήτησε να ενημερώσουν τους υποψηφίους ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στα εξεταστικά κέντρα. Θορυβήθηκε και απευθύνθηκε στα ΜΜΕ, καθώς όπως αναφέρει το myschoοl δεν λειτουργεί σωστά.

«Καμία αλλαγή – απευθυνθείτε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος»

«Κάλεσα αμέσως όλους τους διευθυντές των σχολείων και ζήτησα να ενημερώσουν τους μαθητές πως μπορεί να πέσουν θύματα απάτης. Κανένα εξεταστικό κέντρο δεν άλλαξε. Το μέσο ενημέρωσής τους είναι η πλατφόρμα myschool η οποία αντιμετωπίζει και αυτή πρόβλημα ασφάλειας γιατί δεν λειτουργεί.

Δεν έχουμε πραγματοποιήσει καμία αλλαγή στα εξεταστικά κέντρα και δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανησυχία για τυχόν μεταβολές γιατί δεν υπάρχουν. Οι μαθητές που λαμβάνουν αντίστοιχα μηνύματα και email,  θα πρέπει να ενημερώνουν τους διευθυντές των σχολείων για να καλούμε την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος», δήλωσε ο κ. Σαβελίδης.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα