20.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΤελευταία είδηση: Ο Λεωνίδας Κουρής δεν θα είναι υπ. Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Τελευταία είδηση: Ο Λεωνίδας Κουρής δεν θα είναι υπ. Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Τέλος στα σενάρια περί υποψηφιότητάς του ως Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου δίνει η αρνητική τοποθέτηση του Λεωνίδα Κουρή

Από αξιόπιστη πηγή, πέραν κάθε αμφιβολίας, μάθαμε ότι ο Λεωνίδας Κουρής π. Νομάρχης αν. Αττικής, δεν πρόκειται να διεκδικήσει το δήμο Ραφήνας-Πικερμίου ως υπ. Δήμαρχος.

Ο κος Κουρής βετεράνος αυτοδιοικητικός, τον Απρίλιο του 1992 διετέλεσε Δήμαρχος Αθηναίων και μετέπειτα Νομάρχης αν. Αττικής για δύο συνεχόμενες θητείες. Είναι παντρεμένος με την Πικερμιώτισσα Αγγέλα Ξηντάρα και έχει τρία παιδιά.

Αναλυτικά

Τον Οκτώβριο του 2002 εξελέγη νομάρχης Ανατολικής Αττικής με ποσοστό 50.1% από τον πρώτο γύρο και το 2006 εκλέχτηκε ξανά με ποσοστό 54.4% από τον πρώτο γύρο.

Μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου, μιας και ήταν ο μόνος υποψήφιος Νομάρχης της Νέας Δημοκρατίας που εκλέχθηκε στο λεκανοπέδιο, ήταν ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας για την προεδρία της ΕΝΑΕ, όμως αρνήθηκε να θέσει υποψηφιότητα για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, επειδή έκρινε ότι δεν συνέτρεξαν οι τρεις προϋποθέσεις που είχε θέσει. Ειδικότερα, είχε ζητήσει την αποτίμηση της παρουσίας όσων συμμετείχαν στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο, την εκ των προτέρων οριοθέτηση των στόχων της νέας τετραετίας και τη διαμόρφωση του ψηφοδελτίου μέσα από συλλογικές διαδικασίες.

Σήμερα αρνούμενος να εκτεθεί ως υποψήφιος Δήμαρχος του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, κλείνει το σενάριο που πλέχτηκε γύρω απ’ το όνομά του.

Να σημειωθεί ότι ο κος Κουρής είχε κάνει ηχηρή παρέμβαση κατά της κατασκευής του ΙΚΤΕΟ επί της Μαραθώνος αρνούμενος να δεχτεί την υποβάθμιση της περιοχής όπου κατοικεί με την οικογένειά του. Ελπίζεται απ’ όλους τους συμπολίτες του να εξακολουθήσει να είναι παρών εναντίον των σχεδιασμών που υποβαθμίζουν το Πικέρμι.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα