18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤο fat shaming στο απόγειό του: Plus size μοντέλα «έφαγαν» πόρτα σε...

Το fat shaming στο απόγειό του: Plus size μοντέλα «έφαγαν» πόρτα σε κλαμπ λόγω των…. κιλών τους

«Κουραστήκαμε να το αφήνουμε απλώς να συμβαίνει και να μη μιλάμε για αυτό»

Δύο plus-size μοντέλα, η Gabriella Halikas και η Alexa Jay, τα έχουν βάλει με ένα κλαμπ στο Λος Άντζελες, το οποίο καταγγέλλουν ότι τους αρνήθηκε την είσοδο λόγω του… μεγέθους του σώματός τους. «Αισθανόμαστε εντελώς αηδιασμένες με αυτό που συνέβη», λέει η 25χρονη Halikas, μοντέλο του Sports Illustrated Swimsuit στο βίντεο που ανάρτησε στο Instagram.

Το βίντεο σε δύο συνέχειες έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια views.

«Προσκλήθηκα στο Highlight Room για τα γενέθλια της φίλης μου», λέει η 24χρονη Jay, η οποία δηλώνει influencer, τονίζοντας ότι ήταν «σίγουρα το μεγαλύτερο» άτομο στη σειρά για το πάρτι. «Άνθρωποι του κλαμπ άρχισαν να αφήνουν να περάσει μια ομάδα κοριτσιών. Και όταν έφτασαν σε εμένα, έβαλαν το σκοινί μπροστά, με κοίταξαν και μου είπαν: Όχι απόψε…».

Ακόμη και όταν εκείνη εξήγησε ότι ήταν για το πάρτι των γυναικών που είχε μόλις αφήσει να περάσουν στο κλαμπ, ο πορτιέρης επέμεινε στην άρνησή του και στην απόφασή του να της «ρίξει πόρτα».

«Εκείνη τη στιγμή ήταν εμφανές τι συνέβαινε. Μου έκαναν διάκριση εξαιτίας του μεγέθους του σώματός μου». Και όταν η Halikas παρενέβη, ελπίζοντας σε μια εξήγηση, εκείνος της είπε να κάνει πίσω επίσης. «Του είπα: Γεια σας, είμαστε εμείς οι τέσσερις. Τι συμβαίνει;».

Η ήρεμη προσέγγισή της δεν έπιασε τόσο, με τον πορτιέρη να κοιτά και εκείνη σαν να της λέει επίσης «όχι απόψε».

«Ήταν απάνθρωπο»

Σε μια δήλωσή του στη New York Post, το Tao Group Hospitality, στο οποίο ανήκει το Highlight Room, ανέφερε: «έχουμε γνώση της εμπειρίας της Ella και της Alexa». «Ο θυρωρός εκείνο το βράδυ εργαζόταν για ένα τριήμερο πάρτι για εταιρεία και απομακρύναμε το άτομο αυτό αμέσως από την είσοδο. Η εταιρεία μας δεν αποδέχεται καμία διάκριση».

Όμως στο Instagram, επέμειναν ότι το συγκεκριμένο δεν αποτελούσε ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Οι δύο γυναίκες υποστήριξαν ότι τους έχει απαγορευτεί η είσοδος από κλαμπ και άλλα μαγαζιά εξαιτίας του σώματός τους και άλλες φορές. «Κουραστήκαμε να το αφήνουμε απλώς να συμβαίνει και να μη μιλάμε για αυτό», λέει η Halikas στο βίντεό της.

«Ήταν τόσο απάνθρωπο», προσθέτει η Jay, υποστηρίζοντας ότι ο θυρωρός συμπεριφέρθηκε στην ίδια και στη φίλη της σαν να ήταν «σκουπίδια».

Οι σχολιαστές στο Instagram συμφώνησαν με τα δύο κορίτσια. «Αυτό είναι εντελώς αηδιαστικό και άδικο», σχολίασε κάποιος. «Το ίδιο συμβαίνει και στο Μανχάταν», παρατήρησε ένας άλλος. «Μου συνέβη μία ή δύο φορές», συνέχισε.

«Δεν παραπονιόμαστε επειδή δεν μπορούμε να μπούμε στο Highlight Room αλλά για εκείνο το κορίτσι ή το πρόσωπο που είναι μεγαλύτερο και δεν έχει φωνή», ανέφερε η Halikas σχετικά με τα σχόλια στο Instagram.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα