27.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΒ. Κοντοζαμάνης: Δημιουργία Κ.Υ. 24ωρης εφημέρευσης θα καλύψουν όλο το λεκανοπέδιο

Β. Κοντοζαμάνης: Δημιουργία Κ.Υ. 24ωρης εφημέρευσης θα καλύψουν όλο το λεκανοπέδιο

Από βήματος της Βουλής ο υφυπουργός Υγείας κος Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του πρώην Υπουργού Υγείας κου Ξανθού, επεσήμανε τη σημασία της πρωτοβάθμιας φροντίδας, όπως ασκείται και με το 24ωρης λειτουργίας Κέντρο Υγείας στη Λ. Αλεξάνδρας στην Αθήνα, λέγοντας ότι είναι ένας «πολύ σημαντικός βραχίονας, που μπορεί να δώσει ανάσα στα νοσοκομεία και τα μη επείγοντα περιστατικά τα οποία προσέρχονται τις ημέρες εφημερίας, να αντιμετωπίζονται σε πρωτοβάθμιο επίπεδο».

Ανέφερε επίσης, ότι ο σχεδιασμός σχετικού νόμου του 2015 παραμένει, προκειμένου να δημιουργηθούν «κι άλλα» κέντρα 24ωρης εφημέρευσης «για να καλύψουμε όλο το λεκανοπέδιο».

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει αγώνες ετών που ξεκίνησαν με την ολοκλήρωση του πρότυπου Κ.Υ. Ραφήνας, με αίτημα την 24ωρη εφημέρευση του κέντρου, ώστε να καλύπτει ασφαλώς τις ανάγκες επειγόντων περιστατικών και την διαλογή τους σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στα νοσοκομεία τα βαριά περιστατικά έτοιμα προς εισαγωγή. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει μεγάλη αποσυμφόρηση των τμημάτων ΤΕΠ των κεντρικών μονάδων.

Ισχυρές ενδείξεις θέλουν τα Κ.Υ. Ραφήνας και Καλυβίων που ήδη λειτουργούν ως κέντρα αναφοράς κορωνόϊού, μετά τον αποχαρακτηρισμό τους θα λειτουργήσουν ως Κ.Υ. 24ωρης εφημέρευσης προς ανακούφιση των αναγκών της ευρύτερης περιοχής της αν. Αττικής.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα