13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΒόλος: Συγκλονίζει η αδερφή της 18χρονης που έβαλε τέλος στη ζωή της...

Βόλος: Συγκλονίζει η αδερφή της 18χρονης που έβαλε τέλος στη ζωή της αφήνοντας 4 σημειώματα

Διάλεξε συνειδητά πως να κάνει τη μεγάλη έξοδο.

“Διάλεξε συνειδητά πως να κάνει τη μεγάλη έξοδο. Δεν θέλουμε αμήν και κεράκια. Ούτε λύπηση. Δεν ήταν καημένη. Ήταν μία επαναστάτρια. Κι ακόμα είναι”. Με αυτά τα λόγια αποχαιρετά, σε μία συγκλονιστική ανάρτηση, η αδερφή της 18χρονης κοπέλας που έβαλε μόνη της τέλος στη ζωή της στα Κανάλια Βόλου, αφήνοντας τέσσερα σημειώματα σε δικούς της ανθρώπους.

“Το μωρό μας δεν είναι πια σπίτι. Μοιάζει αδιανόητο και φυσικό ταυτόχρονα” αναφέρει στην ανάρτησή της και προσθέτει: “Γελάω και κλαίω μαζί”, μου είπε πρόσφατα. Απ’ όταν άρχισε να καταλαβαίνει τον εαυτό της ήθελε οι αποφάσεις της ζωής της να είναι δικές της. Το δεχτήκαμε και καμαρώναμε για το δυναμισμό της. Νιώθουμε περήφανες για κείνη και τώρα. Διάλεξε συνειδητά πως να κάνει τη μεγάλη έξοδο. Πώς και γιατί μη ρωτάτε. Το φορτίο που σήκωνε ήταν πολύ βαρύτερο απ’ όσο της αναλογούσε. Νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη που έφτασε ως εδώ, που τα κατάφερε. Εύχομαι ότι έφυγε με τη ψυχή της όσο πιο γεμάτη γινόταν. Από έρωτα, γέλιο, αγκαλιές, φίλους, αγάπη, φιλιά. Ξέρω πως, φυσικά, δεν ήταν πλήρης. Είχε τόσα σχέδια και όνειρα, ανάγκες, επιθυμίες. Η ανάγκη της για λύτρωση, όμως, ήταν μεγαλύτερη απ οποιαδήποτε άλλη”.

Μάλιστα χαρακτηρίζει την αδελφή της ως μαγκάκι και επαναστάτρια.

“Δεν θέλουμε αμήν και κεράκια. Ούτε λύπηση. Δεν ήταν καημένη. Ήταν μία επαναστάτρια. Κι ακόμα είναι. Ένα μείγμα “ευαισθησίας κι αξιοπρέπειας”. Το ωραιότερο μαγκάκι. Αυτό κρατήστε από εκείνη. “Κι όσες κι αν χτίζουν φυλακές κι αν ο κλοιός στενεύει, ο νους μας είναι αληταριό που όλο θα δραπετεύει”. Μωράκι μου, σ’ αγαπώ πολύ”.

Τα λόγια περιττά, με την είδηση αυτή να έχει πλημμυρίσει με πόνο την τοπική κοινωνία. Η Βάσω Φάκα, πρόεδρος της κοινότητας Καναλίων Βόλου, όπου έζησε όλα τα σχολικά χρόνια της η 18χρονη, μιλάει στο newsit.gr και κάνει λόγο για βουβό πόνο και μας αναφέρει ότι τίποτα δεν προμήνυε το τραγικό γεγονός.

“Ένα χωριό έχει ”πέσει από τα σύννεφα”. Είμαστε παγωμένοι, έχουμε χάσει την μιλιά μας. Κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον με έναν βουβό πόνο”.

Όπως μας λέει “το κορίτσι πριν σχεδόν τέσσερα χρόνια είχε χάσει τον πατέρα της. Τελείωσε το σχολείο και την τελευταία χρονιά πήγαινε σε τεχνικό λύκειο στα Κανάλια, αλλά το καλοκαίρι μετακόμισε με την οικογένειά της στον Βόλο γιατί πήγε σε ένα ΙΕΚ σχολή Καλών Τεχνών. Ερχόταν όμως συνέχεια εδώ για να δει την γιαγιά της, τους θείους της τους συμμαθητές της.

Την τελευταία φορά είχε έρθει στα Κανάλια για τα γενέθλια μία φίλης της και μετά από τη γιορτή το βράδυ της Κυριακής, έγινε, αυτό που έγινε. Φοβερό πλήγμα. Το έβλεπα το κοριτσάκι μια χαρά, με τους φίλους του αλλά δεν ξέρουμε τι είχε μέσα η ψυχούλα του” καταλήγει, μιλώντας στο newsit.gr, η πρόεδρος της κοινότητας Κανάλια Βόλου.

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα