26.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΑνασκόπηση Ευρωπαϊκών αγώνων της εβδομάδος

Ανασκόπηση Ευρωπαϊκών αγώνων της εβδομάδος

Μπήκε επιτέλους ο χειμώνας και μπορούμε άφοβα κάθε 3 μέρες να απολαμβάνουμε ποδόσφαιρο, είτε στην Ευρώπη, είτε στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του πλανήτη. Προς το παρόν θα αναλύσουμε τι έγινε και τι δεν έγινε στους αγώνες που έγιναν στο Champions League, Europa League και Conference με άρωμα από Ελλάδα.

Αρχικά ας πάμε στα καλά νέα, ο ΠΑΟΚ με τρομερή εμφάνιση έκλεισε τα στόματα των Γερμανών της Φρανκφούρτης που δεν θυμίζει καθόλου την ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο του Europa League πριν από λίγα χρόνια. Με έναν καταπληκτικό τερματοφύλακα και τον Σέρβο Zivkovic να έχει κέφια, άλωσε την Γερμανία και γυρνάει μεθυσμένος από το νέκταρ της επιτυχίας έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στους 16.

Η ΑΕΚ τα έχει με την ατυχία της καθώς στάθηκε καταπληκτικά στην Οpap Arena ενάντιας στους γλάρους της Brighton οι οποίοι με πέναλτι κέρδισαν τελικά με 1-0 (η ΑΕΚ έχει δεκτεί τα περισσότερα πέναλτι εναντίον της στην Ευρώπη). Αυτό δεν βοηθάει την ομάδα του Αλμέιδα, η οποία δεν μοιάζει με την περσινή. Είναι εξαιρετική ομάδα, αλλά η άμυνα και ο τερματοφύλακας δεν εμπνέουν την ίδια εμπιστοσύνη με πέρσι, ενώ μπροστά δεν είναι τόσο κινητική ή ομαδική όταν χρειάζεται. Αυτό σε συνδυασμό με τον όμιλο που έτυχε, καθώς μόνο Europa League δεν είναι με Ajax, Marseile και Brighton θα δώσει τα ρέστα της ενάντια στον Αίαντα για ένα εισιτήριο στο Conference.

O Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πραγματικά γυμνός στα αγκάθια! 5-0 οι Γερμανοί τον Ολυμπιακό που δείχνει να μην μπορεί να έχει 2 καρπούζια σε 2 μασχάλες. Μας χαιρετάει μάλλον ο προπονητής του και προβληματισμοί και σύννεφα συνεχίζουν να υπάρχουν πάνω από το Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Μία από τα ίδια και για τον Παναθηναϊκό που φαίνεται να μένει από δυνάμεις, αφού ηττήθηκε από την Villareal με 3-2 και μπαίνει σε περιπέτειες για το εάν θα συνεχίσει την πορεία στην Ευρώπη φέτος.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ξεχωρίσουμε την γκέλα της Manchester United στη Τουρκία, η οποία και πάλι έπαιζε ποδοσφαιράκι στο γήπεδο των Τούρκων, όπου σπατάλησε δις προβάδισμα 2 γκολ, ενώ ο τερματοφύλακας Ονάνα φαίνεται να έχει ευθύνη τουλάχιστον σε ένα γκολ. Δεν υπήρχε πουθενά η λέξη άμυνα σε αυτό το παιχνίδι και από τις 2 ομάδες που απλά παίζανε χωρίς μυαλό και φουλ επίθεση, σαν να ήταν σε αλάνα της Κωνσταντινούπολης! Σε κάθε περίπτωση πάντως ήταν ένα αρκετά ενδιαφέρον και διασκεδαστικό παιχνίδι για τους ουδέτερους.

Ακόμη ξεχωρίζουμε τις 6 κανονιές της Άρσεναλ που έδειξε ωριμότητα και περνάει στην επόμενη φάση, καθώς και την αυτοκτονία της Σεβίλλης στον όμιλο αυτό που μένει εκτός Champions League με τον γερόλυκο Σέρχιο Ράμος να σκοράρει στο παιχνίδι της στην Ανδαλουσία. Επιπρόσθετα η βασίλισσα Ρεάλ απέδειξε στην Νάπολι, ποιος είναι το αφεντικό με το 4-2 και show Rodrygo, Belllingham, καθώς και η Ίντερ γύρισε με τους αναπληρωματικούς της το 3-0 της Benfica από τον πρώην της παίκτη Joao Mario (σκόραρε για 1η φορά στην καριέρα του χατ-τρικ) και έκανε το 3-3 με το penalty του Sanchez.

Άποψη μου για τι έγινε, είναι ότι οι μεγάλες δυνάμεις φαίνεται να απογοητεύουν τους οπαδούς τους και η μόνη σταθερή αξία στο θεσμό είναι οι εκπλήξεις. Ειδικά φέτος που και στις 3 διοργανώσεις δεν υπάρχει κάποια ομάδα η οποία να είναι αψεγάδιαστη και λες ότι ξεχωρίζει σαν την μύγα μέσα στο γάλα. Για τις ελληνικές ομάδες θα πρότεινα οι 3 της Αθήνας να δούνε λίγο πως αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ τα ματς και να προσπαθήσουν να μην χλευάζουν το Conference, καθώς δυστυχώς είναι η διοργάνωση που μπορεί να διαπρέψει μία ελληνική ομάδα και σε συνδυασμό με τον τελικό που θα γίνει στην ΟPAP arena, είναι ευκαιρία για κάποια από τις 4 ομάδες μας να διεκδικήσει το κύπελλο και γιατί όχι να το κατακτήσει στο σπίτι μας, οποιαδήποτε ομάδα και να είναι, ευχόμαστε και στις 4 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΑΡΑΘΕΥΤΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΑΡΑΘΕΥΤΗΣhttps://www.instagram.com/footballholiccy/
Το πρωί μηχανικός λογισμικού, το βράδυ αθλητικογράφος.
Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα