ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΕΥΛΑΒΕΙΑ & ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ (Δ.Σ. ΟΛΡ)

ΕΥΛΑΒΕΙΑ & ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ (Δ.Σ. ΟΛΡ)

Μια εικόνα απ’ τις σπάνιες που μπορεί να πετύχει ο δημοσιογραφικός φακός, που μιλά από μόνη της για την ευλάβεια και την ταπεινότητα που χαρακτηρίζει την Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΟΛΡ Κατερίνα Αδαμοπούλου, την οποία ξάφνιασε το φλας που την  αποθανάτισε προσευχόμενη στον Άγιο Νικόλα, τα Ιερά Λείψανα του οποίου κατόπιν δικής της ενέργειας βγήκαν απ’ τη ομώνυμη μονή της Άνδρου και ταξίδεψαν μέχρι τη Ραφήνα, συνοδευμένα απ’ τον Καθηγούμενο Πανοσιολογιότατο αρχ/τη Δωρόθεο και 4 μοναχούς φέρνοντας την ευλογία του Αγίου στο δεύτερο μεγάλο επιβατικό λιμάνι της Αττικής.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις λένε.

Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο θεωρούμεθα τυχεροί ότι αποθανατίσαμε την κ. Αδαμοπούλου να στέκεται διακριτικά στο αριστερό άδειο ψαλτήρι της Παντοβασίλισσας προσευχόμενη, κατά τη λειτουργία του Μεγάλου  Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μ&Λ κ.κ. Νικολάου, αντί να πάει να καθίσει με τους υπόλοιπους επισήμους στη πρώτη σειρά των καθισμάτων και για όσα ειπώθηκαν απ’ τον Δεσπότη μας και τον καθηγούμενο της Μονής πριν την απόλυση, ωσάν επιβεβαίωση του τίτλου μας.

Κάποια στιγμή βέβαια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη διακριτική απομόνωσή της, όταν επίτροπος  του ναού της ζήτησε να καθίσει εκεί που αρμόζει στο θεσμό που υπηρετεί.

Ο Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος απευθυνόμενος στην κ. Αδαμοπούλου στο τέλος του κηρύγματός του, την ευχαρίστησε τονίζοντας ότι εκείνη είχε την πρωτοβουλία να κινήσει τις διαδικασίες ώστε να έρθουν τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Νικολάου στη Ραφήνα, όπου ο ναΐσκος του Αγίου δεσπόζει του λιμένος, κάτι που δεν έκανε ποτέ ούτε η Μητρόπολη, ούτε ο Δήμος.

Επίσης ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Δωρόθεος στο κήρυγμά του, αναφερόμενος σ’ ένα προσκυνητή που συνάντησε στην έρημο ένα πατέρα της εκκλησίας και τον ρώτησε ποια είναι η μεγαλύτερη αρετή του ανθρώπου για να κερδίσει την ουράνια βασιλεία, του απάντησε η ταπεινότητα. Κι η δεύτερη; ρώτησε, η ταπεινότητα κι η τρίτη; Η ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ!

Αυτή η ταπεινότητα κι η ευλάβεια μιας θεοσεβούς γυναίκας, που έτυχε να βρίσκεται στη θέση της Δ.Σ. του ΟΛΡ κι ως εκ τούτου είχε τη δύναμη να φέρει την ευλογία των Ιερών Λειψάνων που όπως τόνισε ο Δεσπότης μας όχι μόνο είναι δύσκολο να βγουν απ’ τα μοναστήρια, αλλά ενέχουν και κινδύνους (που τους ξέρει η μοναστηριακή κοινότητα), είναι η αιτία που οι πιστοί της Ραφήνας και της ευρύτερης περιοχής είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και να δεχτούν της ευλογία τους.

 

 

 

Τελευταία Νέα

Σετικά άρθρα