21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ COACH ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ!

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ COACH ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ!

Παρότι δεν φημίζομαι για τις ιδιαίτερες γνώσεις μου στο ποδόσφαιρο, εν τούτοις παρακολουθώντας ή καλύτερα ακούγοντας αναγκαστικά τους αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου λόγω συζύγου ενώ ταυτόχρονα «δουλεύω» στην ιστοσελίδα μου, ο νους μου τρέχει στο πόσο σπουδαία δουλειά κάνει ένας προπονητής (coach) στην απόδοση της ομάδας.

Ένας προπονητής λοιπόν, κατ’ αρχάς πρέπει να διατηρεί ενωμένη την ομάδα, να γνωρίζει καλά τη ψυχολογία και τις ικανότητες κάθε παίχτη ώστε να τον τοποθετεί στην κατάλληλη θέση όπου θα αποδώσουν στο μέγιστο οι αρετές που διαθέτει.

Πρέπει επίσης να είναι δίκαιος κι αγαπητός ώστε οι παίχτες να τον εμπιστεύονται τόσο που να είναι παραγωγικοί στο έργο που τους έχει ανατεθεί. Άλλωστε ο πανηγυρισμός σε κάθε γκολ αγκαλιάζοντας τον προπονητή τους, είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας για τη σημασία που έχει το δέσιμο ομάδας και προπονητή.

Η ερώτηση που γεννήθηκε στο ανήσυχο πνεύμα μου που τριγυρίζει πάντα η πολιτική είναι:

Υπάρχει σχέση μεταξύ προπονητή και δήμαρχου; Αυτοδίκαια το ΝΑΙ αποδεικνύεται κυρίαρχο. Τούτο διότι ένας δήμαρχος για να πετύχει, πρέπει πρωτίστως να κρατά ενωμένους τους δημοτικούς του συμβούλους. Πολύ δε περισσότερο αν επικρατήσει τελικά η απλή αναλογική, όπου ο νέος δήμαρχος θα πρέπει να έχει την ικανότητα να δημιουργήσει, ίσως, μια δεμένη ομάδα από συμβούλους διαφορετικών παρατάξεων. Άρα αν ένας δήμαρχος διαθέτει εμπειρία ως coach (προπονητής) πλεονεκτεί έναντι όσων δεν διαθέτουν παρόμοια εμπειρία, αλλά βασίζονται σε πελατειακές σχέσεις όπως συμβαίνει στους περισσότερους δήμους.

Επίσης ένας δήμαρχος για να γίνει αγαπητός στους συμβούλους ώστε η ομάδα να πετά δημιουργικά, πρέπει να είναι δίκαιος και να μοιράζει τις θέσεις ευθύνης με βάση τα προσόντα και τη κλίση κάθε συμβούλου προσωπικά κι όχι με γνώμονα τις οποιεσδήποτε ισορροπίες με βάση οποιαδήποτε συνδιαλλαγή, αν θέλει να πετύχει σίγουρα καλό αποτέλεσμα υπέρ των τοπικών κοινωνιών.

Να τι συμβαίνει λοιπόν όταν το δημοσιογραφικό μου δαιμόνιο συσχετίζει το ποδόσφαιρο με τη τοπική πολιτική σκηνή!  

Στο ερώτημα που εύλογα θα μου απευθύνετε αν υπάρχουν και πόσοι δήμαρχοι ή υποψήφιοι δήμαρχοι που να διαθέτουν εξειδικευμένα προσόντα όπως πιο πάνω περιγράφονται, θα σας απαντήσω μ’ ένα όνομα που μου ‘ρχεται στο νου: Σπύρος Λιβαθινός!

Μάλιστα! Ιδού ένας πεπειραμένος coach που εμπλέκεται αθόρυβα μεν, δημιουργικά δε στην τοπική κοινωνία του δήμου Μαραθώνα. Τώρα αν θελήσει να διεκδικήσει το δήμο ως υποψήφιος δήμαρχος κι αν οι συμπολίτες του τον εμπιστευτούν, είναι δυο ερωτήματα που θ’ απαντηθούν μελλοντικά.

Καλή συνέχεια στο Μουντιάλ! Αλήθεια ποιος πιστεύετε ότι θα το κατακτήσει;    

   

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα