22.5 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Ολοκληρώθηκε στις 5/8/15 ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση των παράνομων χωματερών (ΧΑΔΑ) Κερατέας, Καλυβίων, Παλαιάς Φωκαίας και Μεγάρων.

Έπειτα από συνεχείς διαγωνισμούς που είχαν αποβεί άκαρποι επανειλημμένα, οι διαδικασίες δημοπράτησης για την αποκατάσταση της χωματερής Κερατέας επανήλθαν  με συστηματικές ενέργειες τόσο από τη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ και της Περιφέρειας, όσο και από προσωπική προσπάθεια και διεκδικήσεις του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά με συχνή επικοινωνία με την Περιφερειάρχη κυρία Ρένα Δούρου, όπως ακριβώς άλλωστε πάλι ο ίδιος είχε κατορθώσει και το Μάϊο του 2010 να εκδοθεί η άδεια της Αποκατάστασης του ΧΑΔΑ στη θέση «Καμινάδα» στο Λαύριο κατόπιν των υπ’ αριθμ. αποφάσεων 173/08 και 21/2010 του Δημοτικού Συμβουλίου του  Δήμου Λαυρεωτικής, καθώς και να χρηματοδοτηθεί το έργο μέσω των ΠΕΠ Αττικής.

Μαζί με τη Κερατέα υπήρξαν ανάλογες αποφάσεις για τις παλαιές χωματερές των Καλυβίων, της Παλαιάς Φωκαίας και των Μεγάρων.  Όλα τα έργα ανατέθηκαν στην Εταιρεία «ΥΡΙΑ», που πρόσφερε εκπτώσεις από 52% έως 57%,  έπειτα από ανοιχτό διαγωνισμό.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σύμφωνα με τον προγραμματισμό για την υλοποίηση τους, ημερομηνία ορόσημο είναι η 31/12/2015, ώστε να ολοκληρωθεί και να μπορέσει να γίνει η χρηματοδότηση από τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά Κονδύλια. Θα υπάρχει επαγρύπνηση για την σωστή ανάπλαση του τοπίου της παλαιάς χωματερής Κερατέας και είναι η απάντησή μας σε όλους όσους επιβουλεύονται την αειφόρο ανάπτυξη της Λαυρεωτικής γης. 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα