20.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑΡΧΗΓΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΦΑΦΟΥΤΗ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

ΑΡΧΗΓΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΦΑΦΟΥΤΗ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

Διευρύνεται ο αριθμός υποψηφίων δημάρχων που ενδέχεται να διεκδικήσουν το δήμο Ραφήνας-Πικερμίου το 2019, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλήσει κάποιος με βεβαιότητα περί αυτού και αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στο συνάδελφο Αργύρη Κωστάκη που πρώτος έφερε στο προσκήνιο της δημοσιότητας, το Δαμιανό Φαφούτη δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας, με μια εκτενή εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, όσο και στην αρχαιότερη τοπική εφημερίδα Ανατολική Ακτή που κατορθώνει να εκδίδεται σε χαλεπούς για τον έντυπο τύπο καιρούς.  

Δαμιανός Φαφούτης: Ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί

Άριστη ισορροπία στο τεντωμένο σχοινί των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου, αλλά και στη προοπτική να είναι υποψήφιος δήμαρχος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, κρατά με επιτυχία ως έμπειρος αυτοδιοικητικός ο Δαμιανός Φαφούτης, άλλοτε ‘’χαϊδεύοντας’’ και άλλοτε ‘’κτυπώντας’’ κατά περίπτωση, αφήνοντας τεχνηέντως εκτός κριτικής το δήμαρχο Βασίλη Πιστικίδη, όχι όμως και τα πεπραγμένα ή μη της δημοτικής του αρχής, αλλά και την προεκλογική συμφωνία των δύο (Πιστικίδη – Μπουρνού) για την εξ ημισείας άσκηση των δημαρχιακών καθηκόντων.

Σφήγκα παραμένει επίσης στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος υπογραμμίζοντας:

«Στη παρούσα φάση με ενδιαφέρει η καριέρα μου, (είναι αναπληρωτής διοικητής Σπηλιοπούλειου Νοσοκομείου ‘’Η Αγία Ελένη’’) κι η οικογένεια μου (είναι πατέρας μιας 7χρονής πανέμορφης θυγατέρας). Η ενασχόλησή μου με το δήμο μας, γεμίζει τον δήθεν ελεύθερο χρόνο μου, που δε διαθέτω και πολύ. Δεν έχω επίσης κάποιο σύνδρομο με τίτλους ή καρέκλες. Αυτό αν έρθει, θα το φέρει ο χρόνος κι οι συγκυρίες ή μπορεί και να μην έρθει».

ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός όταν έχει ήδη δρομολογηθεί η κατασκευή – λειτουργία του επίμαχου ΚΕΛ Β. Μεσογείων λίγο μετατοπισμένου προς τη πλευρά των Σπάτων και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβουλίων των δήμων Ραφήνας-Πικερμίου & Σπάτων-Αρτέμιδας, ο Δαμιανός ξαναγυρίζει εκ του ασφαλούς στη Ψυττάλεια και τις πιθανές αστοχίες του τοπικού, αν συμβούν, έργου, λέγοντας:

«Ανεύθυνη είναι η στάση της σημερινής δημοτικής αρχής, η οποία με πρόσχημα τα πρόστιμα απ’ το ευρωπαϊκό δικαστήριο εγκατέλειψε την άμεση λύση για σύνδεση με τη Ψυττάλεια(!). Αντίθετα ψήφισε την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στη θέση Πλατύ Χωράφι πλησίον του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, χωρίς να έχει δοθεί Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων».  

Για να συνεχίσει με πολλά ΑΝ αστοχιών του συστήματος, αφήνοντας ερωτηματικά για τις ισορροπίες που θέλει να κρατήσει και με ποιους. Απ’ τη μια χαϊδεύοντας τ’ αυτιά των υποστηριχτών της Ψυττάλειας κι απ’ την άλλη κτυπώντας τη δημοτική αρχή ότι δεν φρόντισε να εξασφαλίσει έγγραφες εγγυήσεις για την αρτιότητα του έργου.

Η συνδιοίκηση επινόηση για την κατάληψη της εξουσίας

Μεταφέροντας τη φωνή της κοινής γνώμης που βοά για την προσεχή παραίτηση του δημάρχου Βασίλη Πιστικίδη, ώστε να αναρριχηθεί στο αξίωμα του δημάρχου ο Βαγγέλης Μπουρνούς κατά τα προεκλογικά συμπεφωνημένα, ο κ. Φαφούτης καυστικός όσο δε γίνεται λέει:

«Το μοντέλο συνδιοίκησης που θέλουν να πλασάρουν ως πρωτοποριακό οι Πιστικίδης-Μπουρνούς, ήταν απλά μια επινόηση για την κατάληψη της εξουσίας, αφού ο Βασίλης είχε χτίσει προφίλ υποψηφίου δημάρχου, αλλά υστερούσε σε αριθμό υποψηφίων συμβούλων κι ο Βαγγέλης είχε κάποιους ‘’δυνατούς’’ υποψηφίους συμβούλους, αλλά δεν διέθετε το ειδικό βάρος ενός υποψηφίου δημάρχου». Για να καταλήξει: «Τι είναι τελικά ο δήμος; Λάφυρο; Αν όλα αυτά είναι ορθά, τότε η ανιδιοτελής προσφορά είναι κάτι το διεστραμμένο».

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Έλλειψη στρατηγικής και σχεδίου δράσης, σε συνάρτηση με διοικητικές και οικονομικές στρεβλώσεις, καταλογίζει ο κ. Φαφούτης στον αντιδήμαρχο (συν δήμαρχο) κ. Μπουρνούς στον οποίο επιρρίπτει πλείστες όσες παραλείψεις – τεχνάσματα προς λείανση της προσεχούς δικής του δημαρχιακής θητείας.

«Ο αντιδήμαρχος διοικητικών – οικονομικών υπηρεσιών, πέρασε απ’ το δημοτικό συμβούλιο τη μετατόπιση του κύριου όγκου αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων του δήμου, ώστε να βαρύνουν μεταγενέστερες διοικήσεις, αν και δεν υπήρχε πρόβλημα αποπληρωμής τους, ώστε να έχει ο δήμος καλύτερη ρευστότητα επί διοικήσεώς του» καταγγέλει.

Συνεχίζοντας το σφυροκόπημα για πράξεις του αντιδημάρχου κ. Μπουρνούς, ο κ. Φαφούτης σημειώνει ότι η αξιολόγηση πάσης φύσεως διαγωνισμών δε γίνεται απ’ την Οικονομική Επιτροπή όπου υπάρχει εκπροσώπηση συμβούλων της της μειοψηφίας, αλλά από κατ’ επιλογή δημοτικών υπαλλήλων. Τονίζει επίσης ότι ο δήμος είναι πρωταθλητής στις απ’ ευθείας αναθέσεις έργων και ψέγει τον κ. Μπουρνούς για το ότι όντας δημοτικός υπάλληλος κατ’ επάγγελμα, ως εκλεγμένος αντιδήμαρχος δε φέρεται με την αρμόζουσα συναδελφικότητα στους υπαλλήλους του δήμου όπου προΐσταται, αλλά τους αναγκάζει πολλές φορές να αμύνονται με έγγραφα διαβήματα για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του απέναντί τους.

«Ο σεβασμός δεν επιβάλλεται, αλλά κερδίζετε» καταλήγει ο κ. Φαφούτης, ο οποίος, αν βέβαια αποφασίσει να διεκδικήσει το δήμο, θα αποτελέσει μια αξιοπρόσεκτη υποψηφιότητα καθώς έχει ισχυρές οικογενειακές ‘’ρίζες’’ στη Ραφήνα, απόγονος δεύτερης γενιάς των Μικρασιατών προσφύγων απ’ τη μητέρα του, στη Διασταύρωση γενέτειρα του αείμνηστου πατέρα του, αλλά και στο Πικέρμι αφού στήριξε και εκλέχτηκε με το συνδυασμό του Πικερμιώτη Θανάση Αδαμόπουλου, γόνου ισχυρής οικογένειας που ελέγχει μεγάλο μέρος των εκεί ψηφοφόρων.  

Πρόωρη προεκλογική περίοδος για το δήμο Ραφήνας-Πικερμίου;

Μ’ αυτά και μ’ αυτά καθώς οι συνεντεύξεις πιθανών, αλλά και σίγουρων υποψηφιοτήτων για το δημαρχιακό θώκο, έχουν καταντήσει ρουτίνα, προμηνύεται μια προεκλογική περίοδος, που αρχίζει νωρίς και θα ενταθεί απ’ το Μάρτη όπου αναμένεται η παραίτηση Πιστικίδη, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να διατηρήσει την συνοχή της πλειοψηφίας, κάτι που αποτελεί ζητούμενο μετά την παραίτησή του, πολλώ δε μάλλον αν δεν έχει θέση στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.  

  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα