23.7 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΕΔΩ & ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΕΛ ΚΑΛΥΒΙΩΝ, ΑΛΛΑ…ΛΥΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ

ΕΔΩ & ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΕΛ ΚΑΛΥΒΙΩΝ, ΑΛΛΑ…ΛΥΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ

Είναι πραγματικά απίστευτο πως εμείς οι Έλληνες χειριζόμαστε καίρια για τη ζωή μας ζητήματα. Για διαφόρους κάθε φορά λόγους, προτάσσουμε τα στήθη εναντίον οποιασδήποτε απόφασης θίγει το μικρόκοσμό μας και ενεργούμε σε τοπικό, αλλά και εθνικό επίπεδο με γνώμονα το εγώ κι όχι το εμείς.

Απτό παράδειγμα το θέμα του προτεινόμενου ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, που έχει συναποφασιστεί απ’ την ΕΥΔΑΠ, τη Περιφέρεια Αττικής και τη δημοτική αρχή Σαρωνικού, που προσπαθεί επιτέλους να δώσει οριστικό τέλος στο χρονίζον πρόβλημα και αντιμετωπίζει όπως συνηθίζεται άλλωστε στην πατρίδα μας μια ομάδα αντιρρησιών, που απαιτεί να ανακαλέσει σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά συγχρόνως να δώσει λύση άμεσα στο πρόβλημα!

Ε! αν αυτό δεν είναι ακατανόητο, ας μας πει κάποιος τι είναι.

Πιο κάτω το ψήφισμα των αντιρρησιών που μόλις λάβαμε:

 

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ                                       ΚΑΛΥΒΙΑ 15/12/201

ΚΕΛ ΣΤΟ ΒΙΟΠΑ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

ΨΗΦΙΣΜA

Προς

κ. Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Σαρωνικού Αττικής

     Το Σάββατο 26/11/2016 στο αμφιθέατρο του δημαρχιακού μεγάρου Σαρωνικού  πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση κατά της χωροθέτησης κέντρου επεξεργασίας λυμάτων (ΚΕΛ) στο ΒΙΟ.ΠΑ. Καλυβίων.

     Μετά λοιπόν την μαζική και δυναμική παρουσία τόσο των παρευρισκομένων συμπολιτών μας από την δημοτική ενότητα Καλυβίων, όσο και του μεγάλου αριθμού ευαισθητοποιημένων και ενεργών πλέον συνδημοτών μας από τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες του δήμου μας σας καλούμε:

    Nα συνεδριάσει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο το οποίο,

α)  να ανακαλέσει προηγούμενη απόφασή του για χωροθέτηση ΚΕΛ στο BIO.ΠΑ. Kαλυβίων καθόσον οι κυρίως οικισμοί Καλυβίων και Κουβαρά αποχετεύονται στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Μαρκοπούλου στην θέση Μερέντα, εγκατάσταση η οποία έχει σχεδιασθεί, αδειοδοτηθεί και χρηματοδοτηθεί για την επεξεργασία και μόνο λυμάτων των τριών περιοχών  ( Μαρκόπουλο  –Καλύβια  –  Κουβαρά).

β)  να μεριμνήσει για τη λύση του αποχετευτικού της παραλιακής ζώνης παρουσιάζοντας υπεύθυνη μελέτη, επιστημονικά και περιβαντολλογικά ορθή, οικονομικά εφικτή και κοινωνικά δίκαιη.

Οι πολίτες υψώνουν τη φωνή τους και απαιτούν.  

ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ –  ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα