19.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΘΩΚΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ!

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΘΩΚΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ!

Θα ήταν τουλάχιστον υποτιμητικό για τη προσωπική μας δημοσιογραφική πορεία να δημοσιεύσουμε απλά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Πέτρου Φιλίππου, απερχόμενου αντιπ/ρχη αν. Αττικής για το δημαρχιακό θώκο του δήμου Σαρωνικού, τον οποίο εγκατέλειψε για ν’ αναρριχηθεί στην Περιφέρεια Αττικής και μάλιστα ως αντιπεριφερειάρχης αν. Αττικής που δεν χρειαζόταν σταυροδοσία, μέσω μιας επιστολής προς τους συνδημότες του, που ούτως ή άλλως έχει μοιραστεί ως χαρτοπόλεμος σ’ όλα τα μέσα και το διαδίκτυο, οπότε είναι περιττό να δημοσιεύσουμε αυτούσια.

Μια και γνωρίζουμε χρόνια τον Πέτρο Φιλίππου και μάλιστα τρέφαμε πάντα μια ιδιαίτερα κολακευτική άποψη για την πολυσχιδή παρουσία του ως άνθρωπος με ευρύ πλαίσιο γνώσεων, περιμέναμε απ’ αυτόν να στραφεί προς ένα υψηλότερο επίπεδο αντί να επανακάμψει στη θέση που εγκατέλειψε την προηγούμενη εκλογική περίοδο.

Βέβαια θέση σε υψηλότερο επίπεδο, θέλει κάποιες προϋποθέσεις με πρώτη την εκτίμηση απ’ το κόμμα απ’ το οποίο προέρχεται, τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο φευ υπάρχει ρήγμα και δεύτερη την άγρα ψήφων από μια ευρύτερη δεξαμενή που μάλλον είναι απαγορευτική γι’ αυτόν.  Έτσι το μόνο εύκολο για τον Πέτρο είναι να επιστρέψει εκεί απ’ όπου έφυγε, αφού εκεί θεωρεί ότι θα πάρει εύκολους ψήφους. Είναι οι δικοί του άνθρωποι που να πάρει… είναι αυτοί που τους ορίζει, αυτοί που τον αγαπούν και τον δέχονται όπως είναι, άνθρωπος κι όχι υπεράνθρωπος!

«Όσοι με γνωρίζουν από παλιά, λέει στην επιστολή του προς τους συνδημότες του, γνωρίζουν ότι  προσπάθησα όλα αυτά τα χρόνια της πορείας μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο τιμόνι του Δήμου, να παραμείνω ο εαυτός μου. Ήξεραν και ξέρουν μέχρι σήμερα ότι η πόρτα στο γραφείο μου παραμένει ανοιχτή. Αυτή η αμεσότητα με τον πολίτη, ο οποίος βλέπει τον άνθρωπο Πέτρο και όχι τον τίτλο που φέρει κάθε φορά».

Και πιο κάτω αναφέρεται στα έργα που πραγματοποίησε στην 24ετή  πορεία του στο Δήμο Καλυβίων και μετέπειτα Σαρωνικού, παραλείποντας βέβαια αυτά που δεν κατόρθωσε να κάνει, με κορωνίδα τον βιολογικό καθαρισμό, όταν ο όμορος δήμος Λαυρεωτικής έχει δύο (Κερατέα και Λαύριο) και το Μαρκόπουλο έναν ανενεργό παλαιό, πλήρως αναβαθμισμένο πρόσφατα που εξυπηρετεί και τις δημοτικές ενότητες Καλυβίων και Κουβαρά.

Αλίμονο αν τόσα χρόνια δεν είχε κάνει όπως αναφέρει: «Το Δημαρχείο, το Κέντρο Υγείας, οι 12 Σχολικές Μονάδες, οι 4 Παιδικοί Σταθμοί, τα Αθλητικά Κέντρα και τα 2 Κλειστά Γυμναστήρια, τα Αποχετευτικά έργα, τα Αντιπλημμυρικά έργα, Οδοποιίες με πιο πρόσφατη τη Λεωφόρο Καλυβίων, έργα Ύδρευσης,  τα σχέδια πόλης, οι αναπλάσεις, οι δεντροφυτεύσεις, ο άρτιος μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου, είναι μερικά από τα βασικά έργα και άξονες ανάπτυξης που σφράγισαν την διαδρομή μας. Και αυτά σε συνδυασμό με τις κοινωνικές υποδομές, τις πρωτοβουλίες στήριξης της κοινωνίας από τα πρώτα χρόνια της κρίσης, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τις δομές για την Τρίτη Ηλικία, τις δράσεις για το περιβάλλον και τις ελεύθερες ακτές, αποσαφηνίζουν πλήρως την δημοτική μας πορεία για την ανάπτυξη του δήμου μας και την συνολική προσφορά μας προς τους συμπολίτες μας».

Άσχετα με τις δικές μας εκτιμήσεις, οι δημότες του δήμου Σαρωνικού θα κρίνουν αν εμπιστευτούν ξανά τον άνθρωπο που τους εγκατέλειψε προ 5ετίας για ν’ αναρριχηθεί στην αντιπεριφέρεια αν. Αττικής.

Άσχετα με τη δική μας απορία πως ο Πέτρος Φιλίππου επανέρχεται σε θέση που άφησε – βέβαια οι κακές γλώσσες ισχυρίζονται ότι ως αιρετός σε έμμισθες θέσεις τόσα χρόνια δεν ξέρει τι άλλο να κάνει – οι δημότες του δήμου Σαρωνικού θα επιβραβεύσουν τις αποφάσεις του ή όχι.

Να ευχηθούμε απλά στον Πέτρο Φιλίππου να έχει πάρει τη σωστότερη απόφαση, ώστε να μη τελειώσει την αυτοδιοικητική του καριέρα ηττημένος!   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα