28.3 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΕΠΙΤΡΟΠΗ REAL ESTATE ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ρ-Π ΚΑΙ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΑΡΝΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ REAL ESTATE ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ρ-Π ΚΑΙ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΑΡΝΗΣΗ

Μεσ’ τα μεγαλεπήβολα σχέδια του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου είναι και η αγορά ακινήτων ακόμα κι αν αυτή γίνει με δανεισμό. Προς τούτο έφερε στη συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου τη καινοφανή ιδέα του και μάλιστα προσπάθησε να την περάσει με δελεαστική πρόταση προς τη μειοψηφία, προτείνοντας 5μελή επιτροπή με μόνη αρμοδιότητα την αγορά ακινήτων, (σύμφωνα με έγκυρες πηγές μας οικόπεδο ή ακίνητο στο κέντρο της πόλης).  

Η συγκεκριμένη επιτροπή σύμφωνα με την πρόταση του δημάρχου θα αποτελείτο από τρεις αντιδημάρχους (Καλφαντή, Παλπατζή, Τσεβά) και τέσσερις δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας (Βασιλόπουλο, Βουδούρη, Φαφούτη, Τσαλαπατάνη). Μετά την άρνηση των Φαφούτη –  Τσαλαπατάνη προτάθηκε η μείωση σε τρία άτομα, ένα της πλειοψηφίας και δύο της μειοψηφίας (Βουδούρης, Βασιλόπουλος), όμως μετά την άρνηση Βουδούρη, ο δήμαρχος αναγκάστηκε να αποσύρει την πρόταση.

Οι σκεπτικιστές ωστόσο που δεν καλοβλέπουν την επιβάρυνση του δημοτικού κορβανά με δάνεια και μάλιστα σε τόσο κρίσιμη εποχή, αλλά και το ότι ο δήμος δεν χρειάζεται περισσότερη ακίνητη περιουσία αφού διαθέτει ήδη αρκετή, χρεώνουν στο δήμαρχο αλλότριες ως προς το συμφέρον του δήμου σκέψεις και περιμένουν ότι θα επανέλθει.

Αγορά οικοπέδου για πάρκινγκ αστικής συγκοινωνίας που εγείρει ερωτήματα

Υπό διερεύνηση από άτομα που έχουν έννομο συμφέρον, όπως μάθαμε είναι κι η αγορά οικοπέδου κατά πλειοψηφία του Δ.Σ. εκτός σχεδίου πόλης στη Διασταύρωση, περιορισμένης έκτασης σε στενόμακρο σχήμα, για το οποίο καταβλήθηκε υπερβολικό τίμημα (60.000 ευρώ), πάντα κατά την άποψη των επικριτών της απόφασης αυτής.

Άλλη αξιόπιστη πηγή μας, η οποία όταν πληροφορήθηκε την προαναφερόμενη αγορά, μας διαβεβαίωσε ότι στο Ν. Βουτζά υπάρχουν 10 στρέμματα που ανήκουν στο δήμο και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς τούτο.

Συμπέρασμα

Μέσα σε τρεις μόλις μήνες απ’ τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα ο νέος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου έχει κατορθώσει να ανακατέψει τόσο πολύ την καθημερινότητα του δήμου, είτε με τη συνένωση των ποδοσφαιρικών ομάδων της Ραφήνας που πρότεινε, είτε με την επιτροπή real estate που μέχρι στιγμής δεν κατόρθωσε να περάσει, είτε με τη διάθεση εξαιρετικά υψηλού τιμήματος για αγορά οικοπέδου εκτός σχεδίου κ.α., που ενδέχεται σύντομα να μη μπορεί να αντέξει τη κατακραυγή της κοινής γνώμης.

Κι αν ο ίδιος είναι αρκετά σκληρός για να αντέξει, ερώτημα παραμένει πόσο θα μπορέσουν να αντέξουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που στηρίζουν τις αποφάσεις του, όπως και συνεργάτες του εκτός δημοτικού συμβουλίου. Ο καιρός θα δείξει…

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα