22.8 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΕΣΒΗΣΕ ΤΟ ΛΥΧΝΑΡΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΕΣΒΗΣΕ ΤΟ ΛΥΧΝΑΡΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

Είναι η… συνέχεια της κρίσης που μαστίζει την αγορά, πόσο μάλλον τις τοπικές αγορές που τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις να κατεβάζουν ρολά. Πόσο λυπηρό άραγε… 

Διαβάστε το αποχαιρετιστήριο αντίο της Μαριλένας Κόμη στο μαγαζάκι της καρδιάς της 

«Αυτό ήταν το μαγαζάκι μου το δημιούργημα της οικογένειάς μου. Μαζί το χτίσαμε πόντο -πόντο με όνειρα, ξενύχτια, αγωνίες αλλά και πολλές χαρές. Γέλια και δάκρυα με το αίσθημα εκείνο της δημιουργικότητας που σε πλημυρίζει όταν θαυμάζουν οι γύρω σου. Πριν λίγο το αποχαιρέτησα, το ευχαρίστησα και το άφησα να ταξιδέψει στον χωροχρόνο. 

Θα μείνει για πάντα στην ψυχή μου γιατί λάτρεψα το κάθε παιχνίδι το κάθε κομμάτι του. Ήταν γεμάτο από παιδικά χαμόγελα και γέλια χαράς από τους μικρούς μας πελάτες. Αντίο μικρό μου όνειρο, αντίο παιχνιδοχώρα της καρδιάς μου. Ανοίγει ένας καινούριος δρόμος στις ζωές μας. Ήθελα να το μοιραστώ όλο τούτο και να σας θυμίσω λίγη από την ομορφιά του. Γιατί για μένα ήταν το πιο όμορφο μαγαζάκι του κόσμου. Αντίο αγαπημένο μου».

Α. Βασιλόπουλος: Κρίση στην αγορά Ραφήνας-Πικερμίου.  Πολλά χρόνια μείναμε απαθείς…

Το γνωστό Λυχνάρι στην Ραφήνα, έκλεισε. Διαβάζοντας το «γράμμα-αντίο» της κας Μαριλένας Κόμη για το «πιο όμορφο μαγαζάκι του κόσμου», βλέποντας τα τόσα άλλα κλειστά μαγαζιά, δεν μπορώ παρά να γεμίσω θλίψη και θυμό. 

Θλίψη γιατί κάθε «λουκέτο» γκρεμίζει την εικόνα της πόλης κάνοντας την αγορά μας λιγότερο ελκυστική και γιατί γνωρίζω ότι μόλις «διαλυθεί» ο εμπορικός ιστός, θα δυσκολευτούμε πολύ να αναστρέψουμε την κατάσταση.  

Θυμό γιατί επί χρόνια βλέπω τους επαγγελματίες της πόλης μας να παλεύουν μόνοι τους. Μόνοι τους σε μία πόλη δίπλα στο αεροδρόμιο, με το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής, με 1,7 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, που εάν βλέπαμε τι κάνουν άλλες πόλεις-λιμάνια, θα έπρεπε σήμερα να βουλιάζει από κόσμο που «περπατάει» στα δρομάκια. 

Βλέπω πολίτες που έχουν φρέσκιες ιδέες και όρεξη. Χρειάζονται όμως συντονισμένες ενέργειες και η συνεργασία όλων μας. 

Ανδρέας Βασιλόπουλος

Καθηγητής ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα