19.5 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΜΕΓΑΛΟ HOT SPOT ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΟ ΖΟΥΜΠΕΡΙ

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΜΕΓΑΛΟ HOT SPOT ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΟ ΖΟΥΜΠΕΡΙ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την υποδοχή πλέον των 300 προσφύγων-μεταναστών στις κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα στη Ν. Μάκρη. Ήδη στη κατασκήνωση που φιλοξενούνταν μέχρι πρότινος οικογένειες προσφύγων, μετά την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή και τη μεταφορά των οικογενειών σε ξενοδοχείο, έχουν ξηλωθεί οι σκηνές και ο χώρος καθαρίζεται για να υποδεχτεί προκατασκευασμένους οικίσκους.

Πληροφορίες μας λένε ότι ήδη έχει χαρτογραφηθεί ο χώρος για την εγκατάσταση 80 οικίσκων των 4 ατόμων κι ένα που θα χρησιμεύσει σαν παιδικός σταθμός. Επειδή ωστόσο πρόκειται για πευκόφυτη περιοχή και στη συγκεκριμένη κατασκήνωση δεν μπορούν να τοποθετηθούν όλοι οι οικίσκοι, βολιδοσκοπείτε η κατασκήνωση του ΝΑΤ, που δεν λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια, χωρίς ωστόσο να συναινούν οι υπεύθυνοι διαχειριστές. Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες μας επίκειται η αλλαγή του προέδρου του συμβουλίου που είναι το καθ’ ύλη υπεύθυνο όργανο για την εν λόγω κατασκήνωση.

Με την εξέλιξη αυτή, άλλη μια υπόσχεση του δημάρχου Μαραθώνα κ. Ψηνάκη την Άνοιξη του 2016, όταν υποδέχτηκε τους πρώτους πρόσφυγες – γύρω στους 100 – με τη διαβεβαίωση ότι θα παραμείνουν εκεί το αργότερο έως το τέλος του καλοκαιριού, πέφτει στο κενό, καθώς ήδη ετοιμάζονται οι εγκαταστάσεις με οικίσκους για μονιμότερη εγκατάσταση περί των 320 ατόμων, που δεν γνωρίζει κανείς αν πρόκειται για οικογένειες προσφύγων ή για μετανάστες και μάλιστα νεαρών ηλικιών, που είναι και το πιο ανησυχητικό.

Πάντως κανείς δε ξέρει που κατέληξαν οι προκατασκευασμένοι οικίσκοι που εθεάθησαν να ταξιδεύουν στη Μαραθώνος προς Ν. Μάκρη, καθώς στις κατασκηνώσεις που καθαρίζονται με γρήγορο ρυθμό υπάρχει αυξημένη φύλαξη, οπότε είναι δύσκολη η πρόσβαση του οποιουδήποτε. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα