17.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΗΣ Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ

Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΗΣ Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ

H ανανέωση των ψηφοδελτίων της Ν. δημοκρατίας με ηλικιακά νέα και ιδιαιτέρων προσόντων άτομα, για τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη δεν είναι απλά λόγια, αλλά έμπρακτες αποδείξεις. Ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν τα πρώτα ονόματα για διάφορες εκλογικές περιφέρειες.

Στη Α΄ Αθηνών η υποψηφιότητα του 32χρονου πολιτικού μηχανικού Βασίλη Αξιώτη, θεωρείται σίγουρη, ενώ η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη έχει ισχυρή πιθανότητα να μετέχει του ψηφοδελτίου.

Στη Β΄ Αθηνών αρκετά είναι τα νεαρά στελέχη που μπορούν να καλύψουν θέσεις στη μεγαλύτερη περιφέρεια της Επικράτειας. Τα ονόματα ωστόσο που ακούγονται ήδη είναι του πρώην πρόεδρου της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη, του αναπληρωτή εκπρόσωπου Τύπου Κωνσταντίνου Κυρανάκη και του Βασίλη Ξυπολιτά.

Στη Περιφέρεια Αττικής (πρώην Υπόλοιπο), ο Γιώργος Κότσιρας δικηγόρος κι ο Ανδρέας Τσώκος Γεωλόγος, κρίνονται ικανοί να διεκδικήσουν επάξια την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο. 

Στο Πειραιά, σίγουρες εμφανίζονται οι υποψηφιότητες του Γιάννη Μελά στην Α΄ Πειραιώς και του Γιάννη Βουτσινά στη Β΄, όπως της δημοσιογράφου Εύας Ζαχιώτη.

Όσο αφορά την υπόλοιπη Ελλάδα, ο νεαρός αντιδήμαρχος του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου Γιώργος Κοκκόλης, θεωρείται καλή επιλογή για τη Κεφαλονιά, ενώ η αναπληρώτρια γραμματέας γυναικείων θεμάτων της ΝΔ Νατάσα Σωτηριάδου ενδέχεται να καλύψει μια θέση στο Κιλκίς. 

Για τη Θράκη ακούγονται τα ονόματα των νεαρών στελεχών Μιχάλη Πουσπουρίκα στην Ξάνθη, Αντώνη Γραβάνη στη Ροδόπη και Χρύσα Μπαχαρίδου στον Έβρο. Όσο για την Αιτωλοακαρνανία θεωρείται καλή περίπτωση ο δικηγόρος  Νεκτάριος Φαρμάκης.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Κυριάκος σίγουρα θα εκπλήξει ευχάριστα με πολλές ακόμα επιλογές ανάμεσα σε νεαρά άτομα, παρότι η παλιά φρουρά δείχνει σε πολλές περιπτώσεις να ανθίσταται, αν και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων έχει βαρεθεί τα ίδια πρόσωπα που έχουν κλείσει πια τον κύκλο τους, εκτός του ότι τους βαρύνουν πολλά λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος.

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα