21.4 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών προχωρά η δημοτική αρχή Ραφήνας-Πικερμίου, σχετικά με τη συμμετοχή όλων στη διασφάλιση του περιαστικού και αστικού πρασίνου του δήμου, που τον καθιστά ανά κάτοικο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Προς τούτο ο καθ’ ύλη υπεύθυνος αντιδήμαρχος Αντώνης Παλπατζής, συνεπικουρούμενος απ’ την διευθύντρια πολιτικής προστασίας και πρασίνου Τζωρτζίνα Λεγάκη, τύπωσαν αντίστοιχη επιστολή παραίνεσης προς τους πολίτες ώστε να τους καταστήσουν συνεργάτες στην όλη  προσπάθεια. Αξίζει να βοηθήσουμε όλοι ώστε ο δήμος μας να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

Ακολουθεί η επιστολή της δημοτικής αρχής Ραφήνας-Πικερμίου: 

Συμπολίτες,

ο Δήμος μας έχει την τύχη να χαρακτηρίζεται από το περιαστικό και αστικό του πράσινο με πυκνότητα και αντιστοιχία ανά κάτοικο ευρωπαϊκού επίπεδου. Είναι υποχρέωση για όλους μας η προστασία του περιβάλλοντος και η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας.

Στον Κανονισμό Καθαριότητας και Πρασίνου

(ΑΔΑ : 7ΞΕΞΩ16-ΚΟΒ), υπάρχει σαφής αναφορά των υποχρεώσεων των Δημοτικών Υπηρεσιών αλλά και των κατοίκων.

Ο Κανονισμός εκδίδεται βάσει του § 79 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (Ν.3463/06) & των § 72,73 και 76 του (Ν.3852/10) και αποτελεί κανονιστική διοικητική πράξη με ισχύ ουσιαστικού νόμου και έχει αντικείμενο

1.            Την Δημόσια Υγεία

2.            Τη σωστή διαχείριση απορριμμάτων – στερεών αποβλήτων (συσκευασία, συλλογή, αποκομιδή, ανακύκλωση, διάθεση).

3.            Την αποκομιδή και την διαχείριση των βλαστικών υπολειμμάτων.

4.            Την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών σε θέματα καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από τη σωστή πληροφόρηση και εκπαίδευση

Β   Ο Δήμος έχει την υποχρέωση της περισυλλογής, αποκομιδής των οικιακών απορριμμάτων -σκουπίδια.

■             Τα προϊόντα κηπευτικών εργασιών, όπως φύλλα ξερά άνθη, γκαζόν, κλαδέματα δένδρων ή κοπές, κλπ. δεν θεωρούνται σκουπίδια.

■             Οι κάτοικοι υποχρεούνται να τα απομακρύνουν με ευθύνη τους και ίδια μέσα ή να ενημερώνουν και να συνεργάζονται με την αρμόδια υπηρεσία για την αποκομιδή αυτών μετά την πληρωμή παράβολου

Στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο, το όποιο ανέρχεται στο ποσό των 300€ και σε κάθε επανάληψη σε διπλασιασμό του και σε δαπάνη απομάκρυνσης που ανέρχεται στο ποσό των 100,00€ ανά φορτηγό χωρητικότητας 8κ.μ., 50,00€ για μισό φορτηγό και 30,00€ για ημιφορτηγό, για κάθε φορά.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα