20.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΗ ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΝ ΣΟΦΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

Η ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΝ ΣΟΦΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

Ειλικρινά ξαφνιαστήκαμε με την επιστολή του αντιδημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Παναγιώτη Καλφαντή, περί δήθεν αλλοίωσης(;!) της ανακοίνωσης που μας έστειλε για τη βλάβη που παρουσιάστηκε στην ύδρευση της Καλλιτεχνούπολης.

«Η ανακοίνωση μου για ενημέρωση των δημοτών, μας γράφει, όσον αφορά την βλάβη στην Καλλιτεχνούπολη  ήταν σαφής, επ’ αυτής όμως προβήκατε σε αυθαίρετες ερμηνείες και συμπεράσματα»

Που είδατε κ. Καλφαντή τις αυθαίρετες ερμηνείες; Η ανακοίνωσή σας αναρτήθηκε με τίτλο «Βλάβη ύδρευσης στην Καλλιτεχνούπολη Ραφήνας» όπως τη στείλατε με μόνο συμπλήρωμα αυτό που μου είπατε σε τηλεφωνική επικοινωνία μας για τροφοδοσία της δεξαμενής με βυτιοφόρα, όταν ειδοποιήθηκα από ιδιώτη για αναφορά της βλάβης σε τηλεοπτικό κανάλι, πριν ακόμα δω το mail σας.

Συνεχίζετε δε σχολιάζοντας παραπολιτικό μου κείμενο, με διαφαινόμενη τη διάθεση λογοκρισίας, γράφοντας:

«1. Αναμενόμενη και βλάβη είναι ασύμβατες έννοιες. Αν ήταν αναμενόμενη θα είχε επισκευάσει εκ των πρότερων στην προγραμματισμένη συντήρηση.          ΑΠΑΝΤΗΣΗ: η λέξη αναμενόμενη αναφερόταν σ’ αυτό που πολλοί λένε περί δυσανάλογης επιβάρυνσης  του αντλιοστασίου, γι’ αυτό κι επιδιώκεται η απ’ ευθείας σύνδεση με αγωγό της ΕΥΔΑΠ. Ή μήπως κι εδώ έχουμε λάθος; 

2. Το ηλεκτρολογικό υλικό που δεν υπήρχε σε απόθεμα ήταν εξειδικευμένο και όχι κοινής χρήσης. (Χρηστική διευκρίνιση)

3. Δεν υπήρξε από τα γραφόμενα μου μομφή για  το συγκεκριμένο θέμα της βλάβης  στον απελθόντα Δήμαρχο. Μομφή όμως είναι ότι παρότι είναι πάγιο και διαχρονικό αίτημα των συλλογών και των κατοίκων της Καλλιτεχνούπολης η αναβάθμιση της τροφοδοσίας του πόσιμου νερού με νέο αγωγό αυτή δεν επιτεύχθηκε στο διάστημα της Δημαρχίας του. Όπως επίσης και η ενεργοποίηση της υπάρχουσας  δεύτερης νεότευκτης δεξαμενής ώστε να καθαριστεί και απολυμανθεί η παλιά και να υπάρχει απόθεμα πυρόσβεσης τους καλοκαιρινούς μήνες».

Απαντώντας ουσιαστικά σε παραπολιτική δική μου ανάρτηση με τίτλο «Τα στραβά κι ανάποδα της τοπικής πολιτικής σκηνής»,  απορώ πως μπορέσατε να μπερδέψετε τόσο τις δύο αναρτήσεις, καθώς ξέρετε τουλάχιστον εσείς να διαβάζετε, ελπίζω σωστά. Εκτός κι αν θεωρείτε ότι μπορείτε να σταματήσετε την ελευθεροτυπία που με χαρακτηρίζει, διά της πλαγίας.

Χαίρομαι ωστόσο ότι με τα όσα γράφετε στην τρίτη παρατήρησή σας, δείχνετε να αυτοαναιρείστε, λέγοντας ότι δεν μέμφεστε τον πρώην δήμαρχο (στα δικά μου αυτιά από άλλες πηγές ήλθε η εν λόγω μομφή στον πρώην) για τη βλάβη, αλλά τον μέμφεστε γιατί δεν έλυσε   το διαχρονικό δίκαιο αίτημα/πρόβλημα των δεξαμενών της Καλλιτεχνούπολης.

Αφού ήδη έχει προβλεφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα που καταρτήσατε η αίσια αποκατάσταση/ολοκλήρωση του ημιτελούς έργου, προς τι η επίθεση;

Οι πολίτες του δήμου, σας επέλεξαν να λύσετε εσείς προβλήματα, ακριβώς επειδή έκριναν ότι η πρώην δημοτική αρχή δεν ήταν αρκούντως ικανή στη λύση τους. Πράγμα που αναμένεται απ’ τους δημότες να πράξετε.

Μάλιστα η ιστοσελίδα kirkinews.gr θα βοηθήσει  οποιαδήποτε θετική προσπάθεια προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, συγχρόνως όμως θα καυτηριάζει οτιδήποτε δρα εις βάρος του, με πρώτο το αποχετευτικό.

Υ.Γ. Να σημειωθεί ότι η ενημέρωσή σας σχετικά με το τι πρέπει να ρίχνουμε στους μπλε κάδους αξίζει επαίνου. Ακόμα κι όσοι είναι φαν της ανακύκλωσης θα μάθουν πολλές  λεπτομέρειες που ίσως τους διαφεύγουν. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα