20.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΘΛΙΒΕΡΟ ΣΟΟΥ ΚΑΚΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΘΛΙΒΕΡΟ ΣΟΟΥ ΚΑΚΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το αδιαχώρητο επικράτησε στη σημερινή (16-10) συνεδρίαση του δήμου Μαραθώνα στο κλειστό γυμναστήριο της αφετηρίας Μαραθωνίου δρόμου, όπου κάτοικοι, δημοσιογράφοι, κάμερες, περίμεναν τη συνέχεια των καταγγελιών Ψηνάκη για ένα δήμο υπό πτώχευση. Πράγμα που ο νέος δήμαρχος απέδωσε σε δημοσιογραφικές αναφορές, καθώς ο ίδιος δεν μίλησε για πτώχευση αφού ο δήμος δεν είναι Α.Ε.

Καθησύχασε ωστόσο τους υπαλλήλους του δήμου ότι η μισθοδοσία τους δεν κινδυνεύει, καθώς όλοι θα πληρωθούν και κανείς δεν πρόκειται να απολυθεί, όπως διεμήνυαν οι Κασσάνδρες. Συμπλήρωσε δε ότι κατά την επίσκεψή του στον υπουργό εσωτερικών κ. Ντινόπουλο, του υπέδειξε νόμιμους τρόπους για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες, «θα τα καταφέρουμε, διαβεβαίωσε το ακροατήριο, θα μπει τάξη και νομιμότητα».

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρώην δήμαρχος κ. Λουίζος, ο οποίος μίλησε για φούσκα όσο αφορά τις καταγγελίες περί ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως φούσκα θα αποδειχτούν κι οι υπόλοιπες κατηγορίες που δέχεται. «Μαγκιά μας και καμάρι μας, είπε, ότι παραδώσαμε ένα απ’ τους πλέον νοικοκυρεμένους δήμους», δήλωση που προκάλεσε τα ηχηρά γέλια του ακροατηρίου.

Ωστόσο ο πρώην δήμαρχος παραδέχτηκε ότι παρέδωσε 12 εκατομμύρια χρέος. Διαφορά  που προέκυψε απ’ τα 40  εκατομμύρια που παρέλαβε ως καλλικρατικός δήμαρχος. «Το 2013 τα 40 εκατ. που παραλάβαμε το 2011, γίνανε 12» τόνισε. Κατέληξε δε συμβουλεύοντας το κ. Ψηνάκη να αφήσει τα ικανά στελέχη που έχει στην παράταξή του να διοικήσουν το δήμο κι ο ίδιος να πάει σπίτι του χθες.

Ο διάλογος των δύο ανδρών διανθίστηκε από απίστευτες ατάκες, που προκάλεσαν πολλές φορές άλλοτε γέλια κι άλλοτε χειροκροτήματα απ’ τους πολλούς κλακαδόρους του ακροατηρίου που ουσιαστικά πάνε στη συνεδρίαση μόνο και μόνο για να απολαύσουν τους ιδιόμορφους διαλόγους. Διαπίστωση προς τούτο ότι η αίθουσα αδειάζει μόλις αποχωρήσει ο κ. Ψηνάκης κι αρχίσουν να συζητιούνται τα ουσιαστικά θέματα της ημερησίας διάταξης.

Άλλωστε ο κ. Δεληβοριάς της ελάσσονος μειοψηφίας όταν πήρε το λόγο δήλωσε ότι: «προσβάλλεται η νοημοσύνη μου με όσα ακούγονται εδώ μέσα. Προτείνω οι συνεδριάσεις να γίνονται έξω στο ανοιχτό γήπεδο όπου μπορούν να ακούγονται αυτές οι ατάκες. Λυπάμαι για τον ιστορικό δήμο Μαραθώνα» κατέληξε.

Ο κ. Στεφανίδης επίσης της ελάσσονος τόνισε ότι μαθαίνει τα νέα του δήμου του απ’ τα κεντρικά ΜΜΕ, ενώ δήλωσε ότι υπάρχει φωτιά, αλλά ο δήμαρχος σηκώνει περισσότερο καπνό απ’ όσο χρειάζεται και αναρωτήθηκε αν υπάρχει κάτι πίσω απ’ τη συμπεριφορά του αυτή.      

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα