22 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΚΑΙ ΕΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΟ (ΟΙΚΙΣΜΟΙ) ΕΙΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΙΑ. ΔΙΩΝΗ!

ΚΑΙ ΕΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΟ (ΟΙΚΙΣΜΟΙ) ΕΙΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΙΑ. ΔΙΩΝΗ!

Δύο ορεινοί οικισμοί του Πικερμίου, η Διώνη κι η Αιολίς, αποφάσισαν να ενωθούν σε ένα με κοινό όνομα Διώνη. Η ένωση επιτεύχθηκε με ‘’κουμπάρο’’ το δήμο Ραφήνας-Πικερμίου που ανέλαβε τη μεταφορά έργων που δεν έγιναν, ως όφειλε ο συνεταιρισμός Α.Ο.Ο.Α, με την ανάθεση υδραυλικής και υδρολογικής μελέτης, με αποτέλεσμα η υλοποίηση των έργων να «ξεμπλοκάρει» και να υπάρχει πλέον ένα συμβολικό αλλά και πραγματικό ζήτημα.

Αφού υπάρχει μια πολεοδομική ενότητα με μία πράξη εφαρμογής, γιατί να υπάρχουν δύο ονόματα; Βόρεια η «Αιολίς» και νότια η «Διώνη»; Αυτό θα εκλείψει αφού έχει συναποφασιστεί κοινή ονομασία ως Διώνη, με επιβεβαίωση την επιστολή που ακολουθεί:

Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΔΙΩΝΗ»,
Τ.Θ 531 Τ.Κ 19009 ΔΙΩΝΗ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
Τηλ – Φάξ 210-6039062
Αριθ.Πρωτ 4.
27 Ιαν 2016

ΠΡΟΣ:  Α. Δήμαρχο  Ραφήνας-Πικερμίου.
Β. Πρόεδρο τοπικού Δ.Σ Πικερμίου.
ΚΟΙΝ: Α. Πρόεδρο Δ.Σ Ραφήνας-Πικερμίου.
Β. Σύλλογο «Η ΑΙΟΛΙΣ».

ΘΕΜΑ: Επέκταση Ονομασίας Οικισμού της Διώνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Α. Το από 20 Ιανουαρίου 2016 έγγραφο του Συλλόγου « Η ΑΙΟΛΙΣ» (επισυνάπτεται σε Φ/Α).
      Β. Το από10-6-1970 ΒΔ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ130δ/30-6-1970 που εγκρίθηκε το ρυμοτομικό σχέδιο του οικισμού.
     Γ. Το συμβόλαιο 1141/1985 της Συμβολαιογράφου Αθηνών Κρυστάλλως Μακρή-Μητσοπούλου που έγινε η διανομή της όλης έκτασης μεταξύ του Συνεταιρισμού «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» του Α.Ο.Ο.Α και αριθμού ιδιωτών.
     Δ.  Η υπ αριθ 33/22-6-1994 απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Πικερμίου με την οποία υιοθετήθηκε η προταθείσα από το Σύλλογο μας ονομασία. του οικισμού  «ΔΙΩΝΗ».
    Ε. η ΥΠ ΑΡΙΘ 218/76/6-7-1994 Απόφαση της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής περί επικυρώσεως της υπ αριθ 33/22-6-1994 απόφασης  του Κοινοτικού Συμβουλίου Πικερμίου.
    ΣΤ. Το  υπ αριθ πρωτ 47/10-2-1910 έγγραφο του Συλλόγου : « Η ΑΙΟΛΙΣ»

Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Πρόεδρε του Τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου Πικερμίου.

Με το άλφα σχετικό που σας επισυνάπτουμε σε Φ/Α , ο  Σύλλογος «Η ΑΙΟΛΙΣ», ζητά την συναίνεση μας προκειμένου και ο οικισμός τους να ονομαστεί «ΔΙΩΝΗ». (ανάλογο αίτημα μας είχε υποβληθεί με το (στ) σχετικό ).

Ανταποκρινόμενοι στο παραπάνω αίτημα το Δ.Σ του Συλλόγου μας  συνήλθε την 26 Ιαν 2016 και αφού διαπίστωσε ‘ότι δεν υπάρχει επικάλυψη τόσο στην ονοματοδοσία όσο και στην αριθμοδοσία μεταξύ των οικισμών,   αποφάσισε ομόφωνα να συνηγορήσουμε στο αίτημα του Συλλόγου « Η ΑΙΟΛΙΣ»  για την επέκταση της ονομασίας του Οικισμού μας ώστε με το όνομα «ΔΙΩΝΗ» να ονομάζεται ολόκληρο το εδαφικό διαμέρισμα του ρυμοτομικού σχεδίου καλύπτοντας το βόρειο τμήμα  (περιοχή Συνεταιρισμού  Άγιος Σπυρίδων) αλλά και το νότιο τμήμα του (περιοχή τρίτων)
Η απόφαση μας αυτή επικαιροποιεί  τις ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ το 2010 και το 2011 που έχουν εγκριθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου. 

Κατόπιν αυτών το Δ.Σ του Συλλόγου μας, ομόφωνα συνηγορεί  να τροποποιηθούν οι υπ αριθ  (Δ) και (Ε) αποφάσεις , ώστε ολόκληρη η περιοχή του (Β) σχετικού ρυμοτομικού  σχεδίου να ονομάζεται «ΔΙΩΝΗ»                     

Με  τιμή

Για το Διοικητικό  Συμβούλιο

       Ο  Πρόεδρος
       Τσαγκαράκης Νικόλαος                  .
       Αντιστράτηγος(ε.α)

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα