16.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΕΥΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΡΕΜΑΤΟΣ ΕΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΕΥΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΡΕΜΑΤΟΣ ΕΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού σχετικά με το έργο διευθέτησης του ρέματος Ερασίνου και την καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους, κατέθεσε η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των τότε Υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2015, η 3η φάση του έργου, που αφορά την κάλυψη των αποζημιώσεων ακινήτων από την αναγκαστική απαλλοτρίωση, ύψους 20.800.000 €.

Όπως τόνισε στην ερώτηση η κα Χριστοφιλοπούλου, πρόκειται για το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο της Αττικής με τεράστια σημασία τόσο για την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους όσο και για την προστασία του Αρχαιολογικού Χώρου Βραυρώνας και γενικότερα της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Επιπλέον,  επεσήμανε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα  πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον φυσικές καταστροφές.

Επιπλέον, η βουλευτής τόνισε ότι η καταβολή των αποζημιώσεων έχει επείγοντα χαρακτήρα για τους δικαιούχους που έχουν ήδη επί μακρόν στερηθεί τη δυνατότητα εκμετάλλευσης των ιδιοκτησιών τους και η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί έως 17/03/2015 καθώς  η αναγκαστική απαλλοτρίωση αίρεται αυτοδικαίως εάν δεν συντελεστεί μέσα σε ενάμισι έτος από τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης. 

Για τους παραπάνω λόγους, η κα Χριστοφιλοπούλου, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό, να γνωστοποιήσει το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου, καθώς και την ημερομηνία καταβολής των αποζημιώσεων λόγω αναγκαστικής απαλλοτρίωσης στους δικαιούχους.

Για το πλήρες κείμενο της ερώτησης πατήστε εδώ.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα