20 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΜΙΑ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΥΨΕΛΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΡΑΦΗΝΑΣ (ΝΤΑΟΥ)

ΜΙΑ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΥΨΕΛΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΡΑΦΗΝΑΣ (ΝΤΑΟΥ)

Ο Αύγουστος ξεψυχώντας άφησε παρακαταθήκη στο Σεπτέμβρη μια νέα κυψέλη αθλητισμού, ένα ολοκαίνουργο, πανέμορφο και λειτουργικό κλειστό γυμναστήριο, στο Νταού δίπλα στο Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου. Ένα γυμναστήριο που έκανε πραγματικότητα τα όνειρα δεκάδων παιδιών που αγωνίζονται με το παλαιστικό σύλλογο Ραφήνας-Πικερμίου όχι μόνο στη παλαίστρα, αλλά και στο ταπί της αθλητικής γυμναστικής.

Το κλειστό γυμναστήριο ήρθε να συμπληρώσει το παρακείμενο έμπροσθέν του γήπεδο ποδοσφαίρου και το υπερκείμενο Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου, όλα ανακαινισμένα – αναβαθμισμένα με την ευγενική προσφορά του μεγάλου ευεργέτη του δήμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής κ. Αθανασίου Μαρτίνου, κατόπιν παραχώρησης της δυνατότητας αυτής απ’ τη 1η ΥΠΕ στην οποία ανήκουν, όπως και τα 460 στρέμματα ιδιοκτησίας του Υπουργείου Υγείας με τις αμέτρητες δυνατότητες.

Έτσι η ευρύτερη περιοχή της Διασταύρωσης, στη Νταού, απέκτησε ζωντάνια. Η σκοτεινιά που τη τύλιγε μέχρι πριν από λίγους μήνες, απέκτησε φως! Πλημμύρησε από χαρούμενες φωνές παιδιών και εφήβων που αθλούνται. Έγινε φάρος ανακούφισης για ασθενείς και ασφαλισμένους με την 24η εφημερία του Κ.Υ., είναι δηλαδή στην πράξη το προλαμβάνειν με την άσκηση στους χώρους άθλησης και τους προληπτικούς ελέγχους στο Κ.Υ., αλλά και το θεραπεύειν μέσω των υπηρεσιών υγείας του Κ.Υ.

Ενδέχεται όμως να γίνει και πόλος πολιτισμού και εκπαίδευσης με την περαιτέρω αναβάθμιση του αμφιθεάτρου όπου εκτός θεατρικών παραστάσεων, μπορεί άνετα να φιλοξενήσει ιατρικά σεμινάρια, ακόμα-ακόμα και εκπαίδευση σπουδαστών νοσηκευτριών/των που μπορούν παράλληλα να κάνουν την πρακτική τους στο διπλανό κτίριο του Κ.Υ.

Μπορεί επίσης να γίνει κοιτίδα πολιτισμού, παράδοσης και ιστορίας, με την αξιοποίηση – συντήρηση – αποκατάσταση του προπολεμικού σανατορίου όπου θα φιλοξενηθεί, το μουσείο Φθισικών, η ιστορία των λιγνιτωρύχων της Διασταύρωσης κι η έκθεση παλιών παιγνιδιών για να μη ξεχαστεί η παράδοση. Μάλιστα στην τελευταία επίσκεψη εκεί του αντιπ/ρχη αν. Αττικής κ. Φιλίππου προ ημερών, Ο ΑΝΤΙΠ/ΡΧΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ Π. ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΣΑΝΑΤΟΡΙΟ ΝΤΑΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ δόθηκε απ’ τον ίδιο η διαβεβαίωση ότι η Περιφέρεια μπορεί να αναλάβει την αναστύλωση του κτιρίου που βρίσκεται σε αρκετά καλή στατική κατάσταση.

Δηλώσεις για το νέο προπονητήριο

Η χαρά για το νέο απόκτημα του αθλητισμού ξεχειλίζει στις δηλώσεις των υπευθύνων του παλαιστικού συλλόγου Ραφήνας-Πικερμίου, Φανής Ψαθά και Βασίλη Κολλάρου που μεταφέρουν και την εικόνα παιδιών και γονέων για το νέο τους προπονητήριο, που εκτός των άλλων δίνει άνεση και αέρα στις απαιτήσεις των ασκήσεων που εκτελούν χωρίς ανεπιθύμητους τραυματισμούς λόγω χαμηλού ύψους, που ταλαιπωρούν κάποιες αθλήτριες που βρίσκονται σε αποθεραπεία.

Λακωνικός ο παλαιστής κ. Κολλάρος λέει: «Τα λόγια είναι περιττά! Σας παραθέτω όμως τα αυθόρμητα λόγια εκφρασμένα από το αθώο στόμα ενός παλαιστή μας: “Κύριε Βασίλη είναι το γυμναστήριο που σκεφτόμουν που είχα χτίσει στο όνειρό μου! Σας παρακαλώ μπορείτε να με αφήσετε να παλεύω όλη μέρα;”

Πιο ομιλητική η σύζυγος και συναθλήτρια του Φανή Ψαθά, ως μάνα κι η ίδια μεταφέρει την άποψη των παιδιών, αλλά και των γονέων τους: «Ναι! Επιτέλους ένα γυμναστήριο με προδιαγραφές για να “φτιάξουμε” κι άλλους πρωταθλητές! Ένα όνειρο που με τη βοήθεια σπουδαίων ανθρώπων όπως ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος έγινε πραγματικότητα! Οι γονείς του συλλόγου δεν ξέρουν τι να πρωτοθαυμάσουν: αποδυτήρια, κοινόχρηστοι χώροι, ευχάριστη αναμονή για τους ίδιους!

Και τα παιδιά; Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια την απερίγραπτη χαρά τους για την εγκατάσταση, την άνεση του χώρου! Θα πω μόνο ότι τα κορίτσια του αγωνιστικού μας τμήματος μόλις αντίκρισαν για πρώτη φορά το γυμναστήριο, τα μάτια τους έλαμψαν από χαρά και ευγνωμοσύνη περισσότερο και από τα χρυσά τους μετάλλια και αυτό για μας λέει πολλά!»

Μετά απ’ όλα αυτά μια ευχή: Σύντομα να καμαρώσουμε περισσότερους πρωταθλητές/τριες απ’ τα παιδιά που αθλούνται στο νέο προπονητήριο, σε ελληνικά και όχι μόνο πρωταθλήματα! Συγχαρητήρια στους προπονητές/τριες και τους γονείς που παραστέκονται στα παιδιά-αθλητές.  

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα