25.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ)

ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ)

Τι άλλο μπορεί να επιθυμήσει ένας άνθρωπος όταν: είναι καταξιωμένος μάχιμος γιατρός, αυτοδιοικητικός με αξιοπρόσεκτη πολιτική εμπειρία και τελευταία δόκιμος συγγραφέας, αλλά προπάντων ο γενάρχης μιας υπέροχης 5μελούς οικογένειας.

Όπως ακριβώς το καταλάβατε μιλάμε για το Σταύρο Παπασταυρόπουλο και την υπέροχη οικογένεια που έχει δημιουργήσει με την Ελένη Παπαδημητρίου η οποία είναι Σύμβουλος του ΣτΕ, προς χάρη της οποίας έγραψε το οδοιπορικό του «Ήπειρος (Απειρωτάν)». Η Ελένη όπως καταλάβατε είναι Ηπειρώτισσα, εγγονή του παπα-Δημήτρη Θεοδώρου, ο οποίος υπηρέτησε στο τάγμα ευζώνων και πολέμησε ως φουστανελάς στη μάχη του Εσκή Σεχίρ-Κιουτάχεια-Αφιόν Καραχισάρ, όπου τραυματίστηκε βαριά.

Εκεί στο κρεβάτι του πόνου, στις 22 Αυγούστου του 1921, απελπισμένος σκέφτηκε ότι δεν θα ξαναδεί τη πατρίδα του στην Ήπειρο και κάνοντας την προσευχή του βυθίστηκε σε λήθαργο. Σαν σε όνειρο είδε ένα άλλο φουστανελά, τον Άγιο Γεώργιο τον φουστανελά ο οποίος του είπε: «Μη φοβάσαι μαζί θα πάμε πίσω στη πατρίδα», έτσι κι έγινε.

Όταν έφθασε στη πατρίδα του και διηγήθηκε στους συγγενείς του το όραμά του, αποφάσισαν όλοι μαζί να αλλάξουν το επίθετό τους σε Παπαδημητρίου, τιμώντας έτσι το θαύμα που έσωσε τη ζωή του συγγενή τους.

Η Ελένη χάρισε στο Σταύρο τρία υπέροχα παιδιά το πρωτότοκο Παναγιώτη, τον Κωνσταντίνο και τη Ράνια. Τα δύο αγόρια σήμερα πανύψηλοι νεαροί άντρες έχουν τελειώσει τη σχολή Μεταλλειολόγων του ΕΜΠ κι η μοναχοκόρη τους Ράνια τελειόφοιτος Πολιτικών Επιστημών, φοιτά για την απόκτηση και δεύτερου πτυχίου Νομικής.

Τα τρία παιδιά κι η Ελένη στάθηκαν αρωγοί στη χτεσινή παρουσίαση του βιβλίου του πατέρα και συζύγου, υποδεχόμενοι με ευγένεια τους προσκαλεσμένους, ενώ τα δύο παλληκάρια φρόντισαν να φέρουν περισσότερες καρέκλες ώστε να καθίσουν οι δεκάδες όρθιοι που γέμισαν ασφυκτικά την τεράστια αίθουσα του Παλιού Μηχανουργείου Λαυρίου.

Είναι να μη μακαρίζουμε αυτή την υπέροχη οικογένεια του Σταύρου και της Ελένης;  Ως ένδειξη αγάπης και θαυμασμού η εν λόγω δημόσια αναφορά μας.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα