23.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ, ΟΣΟ ΥΠΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ, ΟΣΟ ΥΠΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ

Πέρα από τα όσα -σωστά- επισημαίνει η ανάρτηση της Αγ. Ραγκούση στο  kirkinews και τα όσα -και πάλι σωστά και δεοντολογικά σύμφωνα- καταμαρτυρούνται στο κείμενο της κας. Αλ. Σκαμάγκα, αυτό που χτυπάει, “βγάζει μάτι” θα λέγαμε στην καθημερινότητα μας, είναι στην παράγραφο που αναφέρεται πως:

Για να μη δουν τα δύο κείμενα των υπαλλήλων το φως της δημοσιότητας, ασκήθηκαν πιέσεις να αλλαχθούν εκ των υστέρων οι αποδέκτες τους, διαγράφοντας το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να μην διαβαστούν εκτός των τειχών.

Να σημειωθεί δε ότι τα δύο αυτά κείμενα υπογράφηκαν από την πλειοψηφία των διοικητικών υπαλλήλων μεταξύ των οποίων και οι τρεις διευθύντριες, Τεχνικής, Οικονομικών και Διοικητικού.

Πιο συγκεκριμένα 4 από την Τεχνική Υπηρεσία υπέγραψαν το πρώτο κείμενο και 29 από τις Διευθύνσεις Διοικητικού, Οικονομικών και Τεχνικής, το δεύτερο κείμενο. Εντύπωση μου έκανε ότι ο κύριος Δ/τής Καθαριότητας εμφανίστηκε μόνο για να παραβρεθεί και να ενισχύσει την επί ώρες πίεση σε κλειστό δωμάτιο, υπαλλήλου της Τεχνικής Υπηρεσίας αφ’ ενός να υπογράψει παραλαβή προμήθειας που δεν είδε και αφ’ εταίρου να μην προχωρήσει σε καμία άλλη κίνηση, πράγμα που και υποσχέθηκε.

Είναι από καιρό γνωστό, ή έστω η οσμή που αναδύεται σε ότι αφορά κάτι περιστατικά με απευθείας αναθέσεις, επείγουσες καταστάσεις, πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά στο δημοτικό βασίλειο. Και συνήθως όταν κάτι “δεν πάει καλά” αφήνει ίχνος. Αφήνει ηχώ και μυρωδιά που δυστυχώς σε έναν δήμο που διοικείται από μία μόνο παράταξη, η οποία χρησιμοποιεί την πλειοψηφία της για να σβήνονται τα ίχνη και να σωπαίνουν οι φωνές, συχνά περνούν στη λήθη.

Οι υπάλληλοι του δήμου, είναι οι πρώτοι που αντιλαμβάνονται αυτό που συμβαίνει. Και έχουν φωνή. Φωνή ενοχλητική και άβολη για ορισμένους. Και είναι και αυτοί που δέχονται πρώτοι την πίεση. Την πίεση για να σιωπήσουν ή να συμμετάσχουν σε αυτό που ενδεχομένως οι ίδιοι καταγγέλλουν.

Τα είχαμε ξαναζήσει και παλιότερα (ΕΔΩΕΔΩΕΔΩ και ΕΔΩ αλλά και αλλού). Αν είχαμε χρόνο μπορούμε να θυμηθούμε πολλές περιπτώσεις και υποπεριπτώσεις που το δημοτικό βασίλειο και οι ιθύνοντες του υπερέβησαν τα εσκαμμένα και τις θεσμοθετημένες αρμοδιότητες τους.

Η αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους έφερε στο φως και άλλες πτυχές της όλης κατάστασης. Ας έχουμε μάτια ανοιχτά, συνείδηση καθαρή και δυστυχώς, υπομονή.

Βλέπετε οι δημοτικές αρχές δεν φεύγουν, όσο ύποπτες και αν είναι.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα