21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟΙ ΕΠΤΑ ΜΕΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ … ΨΗΝΑΚΗ

ΟΙ ΕΠΤΑ ΜΕΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ … ΨΗΝΑΚΗ

Όπως  σας  υποσχεθήκαμε, σήμερα θα ασχοληθούμε με τα έργα και τις ημέρες των πρώτων δυόμιση χρόνων της Δημαρχίας του Δημάρχου ή όπως αυτοαποκαλείται Manager κου Ψηνάκη.

Επειδή υπάρχει, όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε, μια διάχυτη καταθλιπτική και απαισιόδοξη ατμόσφαιρα σε ότι αφορά τα του Δήμου μας, θα προσπαθήσουμε να αρχίσουμε την εξιστόρηση των πεπραγμένων του “ηγεμόνα” μας με ανάλαφρο «εύθυμο» τρόπο προτού μπούμε στα σοβαρά.

 Έγιναν που λέτε οι εκλογές το 2014 και οι δημότες αποφάσισαν ότι η παράταξη του κου Ψηνάκη θα διαφεντεύει το Δήμο για τα επόμενα πέντε χρόνια και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία. «Χαρήκαμε» όλοι χαρά μεγάλη και αναμέναμε το θαύμα της δημιουργικής διοίκησης όπως μας είχε αφήσει να εννοήσουμε ο νέος “ηγέτης” μας.

Ας αρχίσουμε να ξετυλίγουμε τα γεγονότα από την πρώτη μέρα.

Ημέρα πρώτη. Εν αρχή ην το Χάος και ο “Ύψιστος” αναφώνησε, δεν βρήκα τίποτε σωστό από τη προηγούμενη αρχή ούτε αρχεία ούτε οικονομικά ούτε τίποτα, όλοι τους είναι λαμόγια και φώναξα τις δημόσιες υπηρεσίες για έλεγχο θα τους τσακίσω. Και έτσι εγένετο.

Την δε δεύτερη ημέρα ο “Ύψιστος” αναφώνησε να φωτίσουμε τους «ιθαγενείς» υπαλλήλους που δεν έχουν την θεία φώτιση. Είπε ο “Κύριος” (αυτά που ξέρατε τέρμα, από αύριο θα έρχεσθε στη υπηρεσία σας καθαροί, ευπρεπώς ενδεδυμένοι και θα συμπεριφέρεστε ευγενικά στους άλλους «ιθαγενείς» που θα έρχονται στο γραφείο σας). Και έτσι εγένετο, οι υπάλληλοι άλλαξαν άμεσα και όπως τους είπε ο “Κύριος”, έχοντας δει το φως το αληθινό, προσέρχονται  έκτοτε πλυμένοι και ευπρεπώς ενδεδυμένοι και ευγενικοί  στα καθήκοντα τους. Και εγένετο καλώς.

Την δε τρίτη ημέρα ο  “ύψιστος”  αναφώνησε με φωνή μεγάλη « δυστυχώς ο Δήμος πτώχευσε» και για λίγο άφησε την Περιφέρεια και το Υπουργείο Εσωτερικών να απορούν πως ένας Δήμος πτώχευσε αφού βάσει των νόμων δεν γίνεται να πτωχεύσει . Έτσι κάπως τα μπάλωσαν, το θέμα ξεχάστηκε. Έτσι  εγένετο, και εγένετο καλώς.

Την δε τετάρτη ημέρα είπε ο “Κύριος”, στο Κέντρο Υγείας, οκτώ ιατρικές θέσεις θα συμπληρώσω σε οκτώ μέρες από σήμερα και έτσι εγένετο. Οι θέσεις συμπληρώθηκαν περίπου έπειτα από ένα χρόνο μετά και αφού έγιναν προσπάθειες από επιτροπές και από την ηγεσία του Κέντρου Υγείας. Και εγένετο καλώς.

Την δε πέμπτη ημέρα είπε ο «Κύριος», ο Δήμος στερείται  «ναού» κατάλληλου για την στέγαση με την αρμόζουσα λαμπρότητα στις δράσεις που προτίθεμαι να εκτελέσω στο άμεσο μέλλον. Και αναφώνησε με στεντόρεια φωνή πάλι, ιδού Δημότες μου εγκαινιάζω το μεγαλύτερο έργο από κτήσεως Μαραθώνα (το Δημαρχείο) το πολύ σε δυο χρόνια θα μπορείτε να εξυπηρετήστε και να θαυμάζετε το μεγαλείο εμού και των αρχαγγέλων μου. Μόνο που στη διαδρομή απωλέσθη η χρηματοδότηση (εμείς οι απλοί πιστοί δεν έχουμε καλοκαταλάβει τις πταίει),έφυγαν οι εργολάβοι και ο γερανός και μας έμεινε ένας λάκκος περιφραγμένος στην είσοδο της πόλης μας. Και έτσι εγένετο. Και εγένετο καλώς.

Την δε έκτη ημέρα εθεάθη ο «Ύψιστος» επί σκέπης οικολογικού λεωφορείου ακτινοβολών και με την δεξιά υψωμένη με το σήμα της νίκης να δηλώνει, αποκτήσαμε και τρία πράσινα λεωφορεία για τις ανάγκες σας, και το πλήθος από κάτω αλάλαξε, αλληλούια επιτέλους θα έχουμε Δημοτική συγκοινωνία. Και έτσι θα εγένετο αλλά ο «Κύριος» διαπίστωσε ότι δεν μας συνέφερε οικονομικά γι’ αυτό ο «Ύψιστος» απεφάσισε να μην δεχτούμε την…. Δωρεά(;) του Υπουργείου αφήνοντας  τον  τότε Υπουργό Συγκοινωνιών να αναρωτιέται προς τι η συνάντηση και τι σκοπό είχε. Έτσι εγένετο και εγένετο καλώς.

Τη δε ημέρα την εβδόμη ο «Ύψιστος»  αναπαύθη και έκτοτε ..αναπαύεται, .. αναπαύεται. Πληροφορίες και φωτογραφίες λένε ότι τα καλοκαίρια ξεκουράζεται βασικά στην Μύκονο. Εθεάθη  μέσα σε ιδιωτικό JET  καθ’ οδόν  προς την αλλοδαπή και δη επανειλημμένως  προς Ελβετία και αλλαχού. Και σε ελικόπτερα τον είδαμε και σε αερόστατα.

Τα τελευταία Χριστούγεννα, κατά την παραμονή του στην Ελβετία δεν χιόνισε και παραπονέθηκε γι’ αυτό. Το ίδιο χρονικό διάστημα στο Μαραθώνα και χιόνι έριξε και πολύ κρύο έκανε. Πολιτική προστασία δεν είχαμε  (τα είπαμε και σε περασμένη επιστολή και θα τα ξαναπούμε). Ευτυχώς που οι  αιρετοί του Βαρνάβα κα του Γραμματικού επαγρυπνούσαν και έσωσαν την παρτίδα.

Ενώ   οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης σε όλο τους το μήκος θύμιζαν έρημη πόλη όλο το διάστημα των εορτών, ο Δήμαρχος μας σχεδίαζε την ανάπτυξη και προώθηση των Δελφών.

Μας πήρε πολύ χώρο το χιούμορ και δεν μπήκαμε στην ουσία της περιγραφής των προβλημάτων μας, έτσι η επόμενη επιστολή μας θα ασχοληθεί σοβαρά με το τι και πως έγινε και τι δεν έγινε αυτά τα δυόμιση χρόνια και πως βλέπουμε το τι θα έπρεπε να γίνει.

Μέχρι τότε…..

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα