22.5 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

Σε μεγάλο ευεργέτη του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου ανακηρύσσεται ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο οποίος απ’ το 2013 μέχρι και σήμερα έχει προσφέρει στους κατοίκους του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και όχι μόνο, τη δυνατότητα πρόσβασης σε μια πρωτοβάθμια δημόσια υγεία υψηλών προδιαγραφών, με την ανακαίνιση-αναβάθμιση σε πρότυπο του Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου, αλλά και στη νεολαία μ’ ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, ένα 5Χ5 και τώρα με τη νέα δωρεά που έγινε αποδεκτή στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ρ-Π ύψους 210 χιλιάδων ευρώ, ένα κλειστό γυμναστήριο που θα ανακουφίσει τις μεγάλες ανάγκες των ομάδων.   

Θα ήταν άδικο να μη πούμε ότι ο κ. Μαρτίνος αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα, όπως οι μεγάλοι εθνικοί ευεργέτες σε ανάλογες καταστάσεις, δίνει απλόχερα τη βοήθειά του στην ανακαίνιση-αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στις εκάστοτε κυβερνήσεις να βοηθήσουν την ευρύτερη κοινωνία που βιώνει δύσκολες μέρες.

Ιδιαίτερα ευνοημένο πρέπει να αισθάνεται το Υπουργείο Υγείας, στην κατοχή του οποίου βρίσκονται τα 460 στρέμματα στη Νταού Πεντέλης, όπου προπολεμικά υπήρχε παλιό σανατόριο και μετέπειτα παιδοψυχιατρικό νοσοκομείο που έκλεισε, με άπειρες κτιριακές εγκαταστάσεις που τώρα βρίσκονται εγκαταλελειμμένες στη φθορά του χρόνου.

Το πρώην νοσοκομείο άφησε πίσω του τα εξωτερικά ιατρεία του με εξειδικευμένο  προσωπικό, που η επιμονή κι η υπομονή πολλών ανθρώπων απ’ τις αρχές του 21ου αιώνα αγωνίστηκαν όχι μόνο να μη κλείσουν, αλλά να μετατραπούν σε Κ.Υ. που με τη βοήθεια του μεγάλου ευεργέτη μετατράπηκε στο σημερινό πρότυπο ΠΕΔΥ-Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου.

Τα ίδια αυτά πρόσωπα αγωνίζονται ακόμα ενάντια στους πολλούς υφάλους που στήνονται, για να λειτουργήσει σε μόνιμη εφημερία με όραμα μια και διαθέτει τόσες υποδομές χωρίς μεγάλο κόστος για την Πολιτεία, να αποτελέσει μια μικρή νοσοκομειακή μονάδα βραχείας νοσηλείας απαραίτητη τόσο στην ευρύτερη περιοχή που δεν διαθέτει νοσοκομείο, όσο και στην αποσυμφόρηση των κεντρικών μονάδων, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των οποίων δέχονται αυξημένη πίεση από τους πολίτες που στρέφονται ολοένα και περισσότερο στη δημόσια υγεία εν μέσω κρίσης.

Ανάμεσα στον πλούτο των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κ.Υ. Ρ-Π υπήρχε ένα γήπεδο – μια αλάνα – ένα κλειστό γυμναστήριο βανδαλισμένο και παρατημένο στη μοίρα του, που παραχωρήθηκαν απ’ την 1η ΥΠΕ στο δήμο προς αξιοποίηση-χρήση, ένα αμφιθέατρο και τόσα άλλα που αν αξιοποιηθούν ευφυώς μπορούν να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη στο κρατικό κορβανά, με τη δημιουργία ενός διοικητικού κέντρου υψίστης σημασίας.

Με την ευγενική παρέμβαση του κ. Μαρτίνου η αλάνα μεταμορφώθηκε σ’ ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με όλες τις εγκαταστάσεις που λειτουργεί ως προπονητήριο, αλλά κι ως έδρα για τις ομάδες παίδων, καθώς λείπουν κάποια εκατοστά για ομάδες ανδρών.

Το αμφιθέατρο με διορθωτικές επεμβάσεις θα φιλοξενήσει τη μεγάλη 2ημερίδα που διοργανώνει το Κ.Υ. υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής και του δήμου Ρ-Π στις 13 και 14 Φεβρουαρίου.

Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου αφορά τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και εξελίσσεται σε μεγίστης σημασίας με δεδομένη τη κατάθεση του νέου νομοσχεδίου για την Υγεία και η Κυριακή 14 Φεβρουαρίου αφιερώνεται στις κοινωνικές δομές υγείας όπου θα παρουσιαστεί το έργο της πρότυπης μονάδας ανακουφιστικής φροντίδας που ιδρύθηκε απ’ την Ι.Μ. Μεσογαίας & Λαυρεωτικής «Η ΓΑΛΙΛΑΙΑ» και της ΕΣΤΙΑΣ για άτομα με νοητική υστέρηση.

Το κλειστό γυμναστήριο μετά τη νέα δωρεά του κ. Μαρτίνου που αγγίζει τα 210 ευρώ,  θα παραδοθεί σε ένα 3μηνο, ολοκαίνουργο και με όλες τις ανέσεις στους αθλούμενους.

Μετά απ’ όλα αυτά και τις πολλές μικρότερες χορηγίες του κ. Μαρτίνου, επάξια χαρακτηρίζεται ως ένας απ’ τους μεγαλύτερους ευεργέτες της περιοχής, αλλά και της χώρας καθώς χορηγίες Μαρτίνου γίνονται σ’ όλη την ελληνική επικράτεια, αλλά και το Φανάρι και στους Αγίους Τόπους. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα