18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΑΤΟΥΛΗΣ V/S ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

ΠΑΤΟΥΛΗΣ V/S ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Μέσα σ’ όλες τις καινοτομίες που έφερε η κυβέρνηση της αριστεράς και η ειδησεογραφία μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπου ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας Γιάνης (μ’ ένα ν για να μη τον στεναχωρήσουμε) Βαρουφάκης, βρήκε υποστηριχτή τον κ. Μάνο  με την πρότασή του να διακοπεί η χρηματοδότηση των ΟΤΑ απ’ τον προϋπολογισμό και τα έσοδά τους να προέρχονται αποκλειστικά απ’ το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν οι δημότες.   

Ο κ. Βαρουφάκης, όπως αναφέρει στο twitter, συμφωνεί με την πρόταση Μάνου, χωρίς να δεσμεύει τη κυβέρνηση. Ωστόσο μόλις η διαπραγμάτευση πάψει να ξεκοκκαλίζει το χρόνο του θα το θέσει υπ’ όψη της κυβέρνησης.

Κάθετα αντίθετος σ’ αυτή την πιθανότητα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης απαντά:

« Σε αυτή τη δύσκολη για την Πατρίδα μας συγκυρία όπου δεν έχουμε την πολυτέλεια των δημόσιων διαφωνιών και αντιπαραθέσεων, κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει τον κ. Βαρουφάκη ότι η συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος υπήρξε καθοριστική. 
Η χρηματοδότηση των Δήμων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, γιατί επηρεάζει την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών. Γι’ αυτό το λόγο η δημοσιονομική πολιτική δεν μπορεί να εξαγγέλλεται και να ασκείται μέσω Twitter. Απαιτεί υπευθυνότητα και ουσιαστικό διάλογο όλων των κοινωνικών εταίρων. 
Ευχόμαστε στον κ. Βαρουφάκη , για το καλό της χώρας και του ελληνικού λαού, να φέρει εις πέρας τη δύσκολη διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας, ώστε στη συνέχεια να τον ενημερώσουμε με πραγματικά στοιχεία, για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης»

Να σημειωθεί ότι υπάρχει δημοσιοποιημένη κι η ρήση του πρωθυπουργού, σχετικά με την αναμόρφωση του Καλλικράτη, ότι οι δήμοι στις άλλες χώρες είναι της τάξης των 5000 κατοίκων κι όχι σαν τους δικούς μας των 37 χιλιάδων και βάλε σε τεράστιες εκτάσεις.

Το τι θέλει να πει ο ποιητής θα το μάθουμε όταν ξεμπλέξουμε απ’ τα δύσκολα ευρωπαϊκά μονοπάτια που πορευόμαστε.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα