21.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ (ΠΑΛΠΑΤΖΗΣ) VS ΔΗΜΑΡΧΟΥ (ΠΙΣΤΙΚΙΔΗΣ) 1-0

ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ (ΠΑΛΠΑΤΖΗΣ) VS ΔΗΜΑΡΧΟΥ (ΠΙΣΤΙΚΙΔΗΣ) 1-0

Πλήγμα για το δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη, η υπερψήφιση πρότασης του αντιδημάρχου Αντώνη Παλπατζή, απέναντι σε δική του που μιλούσε τη γλώσσα της λογικής, δηλαδή η μειοψηφία να αποφασίσει τους δύο εκπροσώπους της κι όχι να προταθούν απ’ τη πλειοψηφία επειδή απλά υπερψήφισαν σύμβαση με ΕΚΠΑ ως κατατέθηκε. Η πρόταση του δημάρχου ωστόσο δεν έγινε σεβαστή.

Μετά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις ενώπιον του Σώματος και του αντιδημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς – συνδημάρχου για τους μυημένους – που αιφνιδιάζουν το δήμαρχο και πολλές φορές τον υπερσκελίζουν, η χθεσινή ενέργεια της καταψήφισης δημαρχιακής πρότασης προβληματίζει ως προς το κατά πόσο ο κ. Πιστικίδης διοικεί το δήμο ή απλά είναι εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων που λαμβάνονται ερήμην του.

Αναλυτικά να αναφέρουμε ότι χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του δήμου Ρ-Π και του ΕΚΠΑ για την έναρξη ανασκαφής στο Πικέρμι στο χώρο των παλαιοντολογικών ευρημάτων, υπήρξε πεδίο δόξης λαμπρό διενέξεων σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα που υπήρχαν ανάμεσα στους όρους της σύμβασης.

Το σημείο τριβής μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας εντοπίζεται στα πνευματικά δικαιώματα που διατηρεί επ’ αόριστο ο ανασκαφέας καθηγητής κ. Θεοδώρου και ήταν ο λόγος αναβολής του θέματος όταν ήλθε στην προηγούμενη συνεδρίαση ως εκτός ημερησίας ώστε να ξαναγραφεί το κείμενο και οι όροι της σύμβασης. Ωστόσο με βάση την χθεσινή απόφαση, η επίμαχη παράγραφος διατηρείται ως έχει.

Με παρέμβασή του ο δήμαρχος πρότεινε να συναποφασίσει η μειοψηφία ποιοι θα είναι οι δύο εκπρόσωποί της στην διαπαραταξιακή επιτροπή που θα παρακολουθεί τις εργασίες, ενώ παράλληλα ο αντιδήμαρχος κ. Παλπατζής πρότεινε τους δύο γιατρούς Μαυρουδή και Βουδούρη της ελάσσονος, (τρίτη κατά σειρά), μειοψηφίας, απλά και μόνο επειδή συνέπλευσαν με τη πλειοψηφία.  

Μεταξύ των δύο προτάσεων υπερψηφίστηκε η πρόταση Παλπατζή, αφήνοντας ουσιαστικά εκτός τόσο τη μείζονα (Φαφούτης, Στέφου, Ξηντάρας, Κατσούδα), όσο και τους Αμαλία Τόκα και Ανδρέα Βασιλόπουλο. Ο κ. Τσαλαπατάνης της Λαϊκής συσπείρωσης κατέθεσε τη δική του άποψη σύμφωνα με τα γνωστά πιστεύω του ΚΚΕ, ότι τέτοιες ενέργειες πρέπει να γίνονται απ’ το Κράτος.      

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα