21.6 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΠΡΩΗΝ & ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΠΡΩΗΝ & ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Η συγχώνευση των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων Τριγλίας και Θύελλας Ραφήνας, που έφερε στο προσκήνιο ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου στη συνέντευξη του σε τοπικό έντυπο, έφερε στην επιφάνεια τη κόντρα που υποβόσκει κάτω απ’ τη φαινομενικά ειρηνική πολιτική συμβίωση με τον πρώην δήμαρχο ο οποίος παραιτήθηκε μόλις συμπλήρωσε το ήμισυ της θητείας κατά τα προσυμφωνηθέντα στη μεταξύ τους συναλλαγή για εκλογή και ανέλαβε, πάντα όπως είχε προσυμφωνηθεί αποκαλύπτοντας το μέγεθος του εγχειρήματος, ως Γ.Γ. του δήμου.  

Χρειάστηκε ελάχιστος χρόνος μετά τη κυκλοφορία σήμερα του τοπικού εντύπου (του αξίζουν τα συγχαρητήριά μας), όπου ο συνεντευξιαζόμενος δήμαρχος ονειρεύεται τη συγχώνευση των δύο τοπικών ομάδων αφήνοντας βεβαίως εκτός τη τρίτη ομάδα τον Αετό Πικερμίου που ο ίδιος αγόρασε, για να του απαντήσει δημόσια ο μόλις προ ολίγων μηνών προκάτοχός του στο δημαρχιακό θώκο.

Με καταφανώς θυμωμένο ύφος ο πρώην δήμαρχος και σημερινός Γ.Γ. του δήμου δηλώνει ότι οι δύο ομάδες έχουν βαριά παρακαταθήκη ετών που είναι δύσκολο να απεμπολήσουν, ενώ διερωτάται γιατί μένει εκτός ο Αετός Πικερμίου από μια πιθανή συγχώνευση αφού ο δήμος είναι ένας, για να καταλήξει προβληματισμένος πως είναι δυνατό να υπάρχουν τόσες διαφορετικές ομάδες στα άλλα αθλήματα (μπάσκετ κλπ.) και να πρέπει να συγχωνευτούν μόνο οι δύο ποδοσφαιρικές ομάδες, οι οποίες μάλιστα παίζουν σε μεγάλες κατηγορίες.

Πασιφανές πλέον ότι το πείραμα της συνδιοίκησης με το ιδιότυπο τρόπο της μοιρασιάς της δημαρχιακής θητείας, όχι μόνο δεν μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένο, για να μη αναφέρουμε για ακόμα μια φορά ότι ήδη έχει καταδικαστεί ως πρακτική στο δικαστήριο η συναλλαγή για εκλογή, αλλά αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια πόσο αποτυχημένο είναι προς γνώση και συμμόρφωση πιθανών μιμητών του.

Τούτο διότι το τελευταίο διάστημα ακούγεται εντός και εκτός δήμου ότι κάποιοι επιχειρούν ήδη παρόμοιες συνεργασίες, χωρίς να υπολογίζουν ότι πλέον με τη δεδικασμένη καταδίκη κανείς δεν θα επιχειρήσει ξανά να προβεί σε τέτοιου είδους συναλλαγές για εκλογή.

Και κάτι τελευταίο. Όσο κι αν βαυκαλίζεται ο δήμαρχος Ρ-Π ότι μπορεί να καταφέρει ότι δε κατάφερε ο παλαίμαχος δήμαρχος Ανδρέας Κεχαγιόγλου τον καιρό της παντοδυναμίας του, δηλαδή τη συγχώνευση Τριγλίας και Θύελλας, μόνον ως άγνοια πραγματικότητας μπορεί να εκληφθεί. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα