19.5 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑριστερόστροφα τερτίπια για το φυσικό αέριο στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

Αριστερόστροφα τερτίπια για το φυσικό αέριο στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

Μια κακόγουστη φάρσα αριστερής έμπνευσης (δήθεν ο λαός αποφασίζει διά της υπογραφής του, για κάτι όμως που δεν έχει ψάξει ενδελεχώς) παίζεται το τελευταίο διάστημα στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, όπου η δημοτική αρχή Μπουρνούς καλεί τους πολίτες να βάλλουν την υπογραφή τους ώστε ο δήμος να πιέσει για να έρθει στο δήμο το φυσικό αέριο, αντιστρέφοντας τα ισχύοντα παντού με τις εταιρείες φυσικού αερίου να κατασκευάζουν τα δίκτυα στις διάφορες περιοχές αν έχουν ανταποδοτικό οικονομικό όφελος και μετά να γίνονται οι συνδέσεις ιδιωτών εάν και εφ’ όσον το επιθυμούν, αν τους συμφέρει επιπροσθέτως η τιμή σύνδεσης.

Στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου αντίθετα ο δήμος διοργάνωσε δημόσια εκδήλωση, στην οποία δεν μετείχαν εκπρόσωποι του κορυφαίου οργάνου των ΟΤΑ, της Περιφέρειας Αττικής, αν και μέσω αυτής θα έρθει – αν έρθει ποτέ – το φυσικό αέριο, με σκοπό να εγκλωβίσει τους πολίτες βάζοντάς τους να υπογράψουν ότι επιθυμούν να έρθει στο φυσικό αέριο στο δήμο τους και μετά να είναι υποχρεωμένοι να συνδεθούν όσο κι αν είναι το κόστος.

Με λίγα λόγια ο κάθε ευκολόπιστος υπογράφει για κάτι που δεν γνωρίζει τα κόστη, ούτε φυσικά πόσο θα κοστίσει στον ίδιο η σύνδεση αν ποτέ επαναλαμβάνουμε κάποια εταιρεία κρίνει οικονομικά συμφέρον να φέρει το αέριο στην περιοχή. Κι επειδή ο σκοπός δεν αγιάζει πάντα τα μέσα, οι κάπως περισσότερο “ψαγμένοι” μιλούν για προσπάθεια της δημοτικής αρχής Μπουρνούς, με τους εξ ευωνύμων πιστούς της, να δείξουν ότι παράγουν εποικοδομητικό έργο υπέρ των πολιτών.

Αν και η προαναφερόμενη εκδήλωση απαξιώθηκε απ’ τους πολίτες, η παρουσία των οποίων ήταν απειροελάχιστη, αλλά και λοιπών τοπικών αρχών, εκτός της δημοτικής αρχής Μπουρνούς και των αυλοκολάκων της, εν τούτοις έχει ανοιχθεί στο δήμο βιβλίο συλλογής υπογραφών πολιτών υπέρ του σκοπού που έθεσαν σχετικά με το αέριο. Επί προσθέτως έχουν εμπλέξει στα «μαγειρέματα» τους ως καλοί Σαμαρείτες ότι το αέριο θα πάει στο λιμάνι της Ραφήνας.

Ουδέν ανακριβέστατο τούτου, καθώς ακριβείς πληροφορίες μας από υψηλά ιστάμενους λένε, ότι ποτέ δεν πρόκειται να έρθει το αέριο στο λιμάνι, καθώς μια τέτοια σύνδεση είναι υπερβολικά κοστοβόρα.

Τώρα πόσοι απ’ τους πολίτες θα πιαστούν στη φάκα των υπογραφών, θα φανεί στην συνέχεια.

ΥΓ. Θα πρέπει να ομολογήσουμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε υποσχέσεις για το φυσικό αέριο, όπως π.χ. επί θητείας Κεχαγιόγλου πολλά – πολλά χρόνια πριν!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα