16.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑρνητής των ευθυνών του στην καθίζηση της οδού Καρυωτάκη, όπου καταρρέουν σπίτια,...

Αρνητής των ευθυνών του στην καθίζηση της οδού Καρυωτάκη, όπου καταρρέουν σπίτια, ο δήμαρχος Ρ-Π

Ίδιον του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου κου Μπουρνούς η αποποίηση της βαριάς ευθύνης που φέρει στην περίπτωση της καθίζησης εδάφους στην οδό Καρυωτάκη, που έχει σαν αποτέλεσμα μία οικία να κριθεί κατεδαφιστέα, μια δεύτερη να εκκενωθεί και άλλες να απειλούνται απ’ το γεωλογικό φαινόμενο, επειδή απλά δεν ενήργησε όπως θα έπρεπε απ’ τον Μάρτη του 2021 όταν έλαβε σχετική με τις ανησυχίες κατοίκων επιστολή.

Παρά την καθυστερημένη κινητοποίηση της δημοτικής αρχής Μπουρνούς, στο δελτίο τύπου του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου η ευθύνη μετακυλίεται στο Υπ. Υποδομών & Μεταφορών και την Περιφέρεια: «Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής, παρά το γεγονός ότι το όλο ζήτημα άπτεται της αρμοδιότητας του Υπ. Υποδομών & Μεταφορών και της Περιφέρειας…» όταν η Περιφέρεια ανταποκρινόμενη σε παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Βασιλόπουλου, αποστέλλει τον Αύγουστο έγγραφο στην δημοτική αρχή Μπουρνούς όπου επισημαίνει: «Συνεπώς ο Δήμος με δικές του ενέργειες πρέπει να μεριμνήσει για την οριστική αποκατάσταση των καθιζήσεων στην οδό με τις αναγκαίες εργασίες αντιστήριξης καθώς και για τη διευθέτηση της απορροής των υδάτων του οδοστρώματος, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα διάβρωσης. Το παρόν κοινοποιείται στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, για τις δικές του ενέργειες».

Τέλος μόνο γέλωτα προκαλεί η ατάκα του κου Μπουρνούς με την οποία κλείνει η σχετική παράγραφος του δελτίου τύπου όπου αναφέρεται: όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Ευάγγελος Μπουρνούς «η γραφειοκρατία θα υποταχθεί στις ανάγκες των πολιτών!»

Επισυνάπτονται σε PDF τόσο η επιστολή των κατοίκων στις 10 Απριλίου 2021, όσο και το έγγραφο της Περιφέρειας προς το δήμο στις 2 Αυγούστου 2021, όπου αποκαλύπτονται οι ευθύνες της δημοτικής αρχής Μπουρνούς, όσο κι αν προσπαθεί να τις αποποιηθεί.

20210601 – Κάτοικοι ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ προς Δήμο 

20210802 – Περιφέρεια Αττικής – Οδός Καρυωτάκη 30.07.2021 (ΑΑ)_signed

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα