28.1 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΕλέω covid 19 αντίο δημοκρατικές διαδικασίες στους δήμους Ρ-Π & Μαραθώνα

Ελέω covid 19 αντίο δημοκρατικές διαδικασίες στους δήμους Ρ-Π & Μαραθώνα

Έγκλημα κατά των δημοκρατικών διαδικασιών που επιβάλλεται να διέπουν τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου με άλλοθι την πανδημία, αποτελεί η συνεχιζόμενη εκ περιφοράς συνεδρίαση των Σωμάτων των δύο δήμων.

Δημοτική αρχή Τσίρκα – Κυπαρίσση

Την Τρίτη 8/9 ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Μαραθώνα Σπύρος Λιβαθινός κατήγγειλε εδώ την δημοτική αρχή Τσίρκα η πλειοψηφία της οποίας υποστηρίζεται απ’ τον επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας Βαγγέλη Κυπαρίσση, ότι με άλλοθι την πανδημία συνεχίζει τις εκ περιφοράς συνεδριάσεις, ενώ οι δύο τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν δεν έτυχαν μεγάλης συμμετοχής (ίσως λόγω άγνοιας χρήσης της τεχνολογίας απ’ τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους), ούτε όμως έγινε προσπάθεια εξάλειψης των προβλημάτων ώστε να καταστούν εφικτές απ’ το σύνολο των δημοτικών συμβούλων.

Ακόμα ο κος Λιβαθινός καταγγέλλει μια περίεργη πρακτική, η οποία (για καλά πληροφορημένους) προσομοιάζει με τις πρακτικές που εφαρμόζονται στον όμορο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου (φαίνεται ότι η δημιουργία του «Εύδημος» έφερε πολύ πιο κοντά τους δύο δήμους – Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου – σε πολύ περισσότερα θέματα απ’ όσα εμπεριέχονται στο καταστατικό του πρώτου διαδημοτικού Αναπτυξιακού Οργανισμού), που είναι η εισαγωγή θεμάτων χωρίς εισήγηση στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως κι η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την ίδια μέρα με την συνεδρίαση του Σώματος.

Για του λόγου το αληθές ακολουθεί η επισήμανση του κου Λιβαθινού σχετικά με το προσεχές συμβούλιο:

«…Με τις περισσότερες εισηγήσεις των θεμάτων να «αγνοούνται» λίγες μόνο ώρες πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ., με τον Δήμαρχο να ορίζει συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την ίδια μέρα και ώρα με το Δημοτικό Συμβούλιο (το οποίο ορίστηκε στις… 2 το μεσημέρι!), επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά η παντελής έλλειψη σεβασμού της Δημοτικής Αρχής στους θεσμούς, στην Αντιπολίτευση και κατ’ επέκταση στην ίδια την κοινωνία του Δήμου Μαραθώνα.

Για να καταλήξει:

«Κατόπιν των παραπάνω γεγονότων, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι η ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει με την παρουσία της τη συγκεκριμένη παρωδία, ούτε φυσικά να συγκαλύψει τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής. Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν κι οι απ’ ευθείας αναθέσεις που θα εγκριθούν για πολλοστή φορά, βαραίνουν αποκλειστικά την πλειοψηφία και τους δημοτικούς της συμβούλους».

Δημοτική αρχή Μπουρνούς – Βασιλόπουλου

Στον αντίποδα η δημοτική αρχή Μπουρνούς που οφείλει την πλειοψηφία της στην υποστήριξη του επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας Ανδρέα Βασιλόπουλου, έχει ξεπεράσει τον εαυτό της σε αποφάσεις που παίρνονται αποκλειστικά και μόνο απ’ τον αφέντη τοπάρχη, παραβαίνοντας κάθε νόμιμη διαδικασία πριν την υλοποίηση των σχεδιασμών, αποδεικνύοντας μια ανεπίτρεπτη καθεστωτική νοοτροπία.

Κι αυτό παρότι ο δήμαρχος ελέγχει απόλυτα τους συμβούλους της πλειοψηφίας, οπότε δεν θα είχε πρόβλημα να περάσει τα θέματα, αφού θα είχε ακολουθήσει τα νόμιμα μονοπάτια. Εκτός κι αν με όλα αυτά που παράτυπα κάνει, δοκιμάζει την ανοχή της έτσι κι αλλιώς αδιάφορης στάσης σύσσωμης της μειοψηφίας, (εξαιρείται εν μέρει ο Δ.Σ. Σπύρος Κάρλος), ενώ έχει απαξιώσει πλήρως τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων Ραφήνας και Πικερμίου, που έχουν πια διακοσμητική ύπαρξη, γεγονός που απογοητεύει όσους εκ των τοπικών συμβούλων πίστεψαν ότι μπορούν να προσφέρουν στην τοπική τους κοινωνία, απ’ την θεσμική θέση που κατέχουν.

Αποκορύφωμα η περίπτωση της μανόλιας που θυσιάστηκε στο Πικέρμι εδώ για να τοποθετηθεί στη θέση της περίπτερο ανταποδοτικής ανακύκλωσης, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία. Σχέδιο που ολοκληρώθηκε χωρίς να τηρηθεί έστω και μία εκ των προϋποθέσεων για την κοπή της μανόλιας, ιδιαίτερα χωρίς καν να έχει συγκληθεί το τοπικό συμβούλιο Πικερμίου, έστω και τύποις, ώστε ν’ αποφασίσει επί ενός τόσο σοβαρού για την περιοχή θέματος.

Απορίας άξια η απουσία αντίδρασης του συν κυβερνήτη της δημοτικής αρχής Μπουρνούς Ανδρέα Βασιλόπουλου και της δημοτικής συμβούλου του Βάλερι Βασιλικού, που κι οι δυο κόπτονται ότι έχουν περιβαλλοντικές ευαισθησίες, τις οποίες δεν επέδειξαν εν προκειμένω. Τούτο επειδή δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι δεν ήταν ενήμεροι για τα σχέδια του τοπάρχη πολύ πριν πραγματοποιηθούν.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα