22.1 C
Athens
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΕυνοούμενος της τύχης ο Σπύρος Κάρλος

Ευνοούμενος της τύχης ο Σπύρος Κάρλος

Ίσως κάποιοι αναρωτιούνται γιατί όταν αναφερόμαστε στον δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Κάρλος τον αποκαλούμε εκπρόσωπο της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου κι όχι επικεφαλής της παράταξης. Σ’ αυτούς τους συμπολίτες μας οφείλουμε μια εξήγηση. Λοιπόν…

Επικεφαλής παράταξης αποκαλείται αυτός που πήρε την παράταξη απ’ τον δημιουργό της που για δικούς του λόγους θέλησε ν’ αποσυρθεί και να ορίσει διάδοχό του, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων εκλεγμένων μελών της παράταξής του, όπως συνέβη στην περίπτωση του Δαμιανού Φαφούτη ο οποίος με τις ευλογίες του Θανάση Αδαμόπουλου ανέλαβε επικεφαλής.

Στην περίπτωση του Σπύρου Κάρλου, τα πράγματα έγιναν διαφορετικά. Ο κος Χριστόπουλος μετά την αποχώρηση του από εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με απόφαση  της αποκεντρωμένης διοίκησης, δεν παρέδωσε σε κανέναν την παράταξη, η οποία παραμένει αποκλειστικά και μόνο δική του.

Έτσι οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι, Σπύρος Κάρλος – Μαρία Αραπκιλή – Ράνια Δημητριάδη και Κατερίνα Παπαδοπούλου που ανέλαβε την κενή θέση, αποφάσισαν να ορίσουν αυτόν που θα εκπροσωπεί την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας από τούδε και στο εξής στις συνεδριάσεις του Σώματος.

Στην διαδικασία αυτή ο Σπύρος Κάρλος κι η Κατερίνα Παπαδοπούλου εξέφρασαν την επιθυμία της εκπροσώπησης, με αποτέλεσμα να ισοψηφήσουν κερδίζοντας ο καθένας τους από μία ψήφο των συναδέλφων τους – εύκολα μπορούμε να εικάσουμε ότι η κα Αραπκιλή-Βιάδη ψήφισε την Κατερίνα κι η κα Δημητριάδη τον Σπύρο. Ακολούθησε κλήρωση μεταξύ των δύο και… η τύχη ευνόησε τον Σπύρο Κάρλο!

Απορία παραμένει γιατί η καθ’ όλα έγκυρη διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ειπώθηκε στην συνεδρίαση της Τρίτης 8 Οκτωβρίου, αλλά απλά ειπώθηκε απ’ τον κο Κάρλο ότι αυτός αναλαμβάνει «επικεφαλής», πράγμα που όπως αναλύσαμε δεν ισχύει.

Απομένει στον Σπύρο Κάρλος ν’ αποδείξει έμπρακτα ότι έχει τη δυνατότητα ν’ αναδειχτεί  σε ισχυρό εκπρόσωπο της ελάσσονος μειοψηφίας και των τριών συναδέλφων του της παράταξης Χριστόπουλου, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει φανεί.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα