20 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑ‘‘MEA CULPA’’ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ρ-Π ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ

‘‘MEA CULPA’’ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ρ-Π ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ

Με τη γνωστή λατινική φράση ‘‘mea culpa’’, που εμφατικά σημαίνει ‘‘λάθος μου μεγάλο’’ ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασίλης Πιστικίδης απάντησε χθες στο δημοτικό συμβούλιο, στην διαπίστωση – ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας κ. Δαμιανού Φαφούτη, σχετικά με μη αρμόζουσες και αναληθείς αναφορές σε ρεπορτάζ στο σαλόνι του δημοτικού περιοδικού ‘‘Αραφήν’’ για το πρότυπο Κ.Υ. Ραφήνας.

Στο εν λόγω ρεπορτάζ γίνεται μνεία σε άτομο που ασχολείται τα μόλις τελευταία χρόνια με το θέμα ως να είναι ο μοναδικός κινητήριος μοχλός της αναβάθμισης του εν λόγω Κ.Υ., ενώ προκλητικά αγνοούνται δήμαρχοι, διοικητές και πρόεδροι ιατρικών & πολιτικών φορέων, διευθύντρια, γιατροί και διοικητικοί υπεύθυνοι του κέντρου, δημοσιογράφοι και ενεργοί πολίτες, που εναργώς και αδιαλείπτως αγωνίστηκαν, πρώτα για τη μετατροπή των εξωτερικών ιατρείων του πρώην νοσοκομείου ΠΝΑ, σε Κ.Υ., μετέπειτα για να μη κλείσει η συγκεκριμένη αυτή μονάδα 1βάθμιας φροντίδας, πρόσφατα (2011) στη μη μετατροπή της σε κέντρο προσφύγων, τέλος στην ανάδειξη του εν λόγω Κ.Υ. σε πρότυπου Πανελλαδικά, μετά την εξαιρετικά μεγάλη προσφορά του μεγάλου ευεργέτη εφοπλιστή κ. Θανάση Μαρτίνου.

Εξ΄ ίσου αψυχολόγητη τελείως και η αναφορά στο ίδιο ρεπορτάζ στο πρόσωπο του μεγάλου ευεργέτη κ. Μαρτίνου, ο οποίος αναφέρεται ως: «εφοπλιστής Θάνος Μαρτίνος» που δεν ανταποκρίνεται στον οφειλόμενο σεβασμό στον δωρητή, ακόμα κι αν ο ίδιος διατηρεί χαμηλό προφίλ, μη θέλοντας να μεγιστοποιούνται οι ευεργεσίες του, που καλύπτουν πολλές δραστηριότητες, υγεία, αθλητισμός, πολιτισμός, δημοτικές και θρησκευτικές παντοειδής ανάγκες κ.α., σε όλη την επικράτεια της ανατολικής Αττικής και όχι μόνο.

Δυστυχώς για το δήμαρχο που όπως τόνισε χθες, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου και του έγινε η ερώτηση, δεν είναι ο συντάκτης του ρεπορτάζ, αλλά σίγουρα εκείνος που δεν έλεγξε ως όφειλε τα γραφόμενα, εξ’ ου το mea culpa που επικαλέστηκε, ο γέγραπται – γέγραπται  και δεν ξε-γέγραπται, παρά τις όποιες διορθώσεις στην επόμενη έκδοση του περιοδικού που ούτως ή άλλως αναμένεται μετά από μήνες.  

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα