17.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: AΛΛΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΓΙΑΤΙ;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: AΛΛΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΓΙΑΤΙ;

Στη χθεσινή συνεδρίαση, ένα από τα 3 θέματα ήταν η δέσμευση 5.000 ευρώ του Δήμου για υποστήριξη των παλαιοντολογικών ανασκαφών του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στο Πικέρμι. Συμφωνώ με την υποστήριξη των ανασκαφών, γιατί τα αποτελέσματα προάγουν την εικόνα του Δήμου μας, ο τρόπος όμως πρέπει να είναι διαφανής.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ο αντιδήμαρχος κ. Μπουρνούς στην αρχική εισήγηση για την υπογραφή της σύμβασης με το ΕΚΠΑ είχε δηλώσει, προφανώς για να πείσει τους δημοτικούς συμβούλους, ότι ο Δήμος δεν θα βάλει ούτε 1 ευρώ. Μετά προέκυψε ότι χρειάζονται 4.000€ και η δημοτική αρχή βρήκε τη λύση του χορηγού. Χθες, προέκυψε ότι χρειάζονται άλλα 5.000€ και αυτή τη φορά η εισήγηση του κ. Μπουρνούς ήταν τα χρήματα να τα δώσει ο Δήμος.

Πώς καταλήξαμε στο ποσό των 5.000€; Υπήρξε κάποια εκτίμηση αναγκών σε μηχανήματα και χρόνο από την πλευρά του ΕΚΠΑ; Μπορεί να φανούν ελάχιστα ή υπερβολικά πολλά σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες; Γνωρίζουμε ότι τα αρχικά 4.000€ της χορηγίας δεν θα είναι αρκετά και, εάν ναι, γιατί όταν αρχικά έφερε το θέμα για ψήφιση δεν μας είπε ο κ. Μπουρνούς ότι θα χρειαστούν και άλλα χρήματα;

Αυτό που βλέπω – και δεν μπορώ να το παραβλέψω όπως οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι – είναι μία σύμβαση, που η αρχική εισήγηση που ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο έλεγε πως ο Δήμος μας δεν θα βάλει ούτε 1 ευρώ, καταλήγει να έχει μέχρι στιγμής ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ δαπάνη 9.000€. Και το χειρότερο είναι ότι, παρά τις προειδοποιήσεις μου, το δημοτικό συμβούλιο έχει δεσμεύσει τον Δήμο μας ότι το 2016 η χρηματοδότηση πρέπει να είναι τουλάχιστον ίση ή μεγαλύτερη αυτής του 2015.

Είναι καιρός η δημοτική αρχή να ξεκινήσει να «άρχει» με έργα και όχι με αναγγελίες έργων. Οι δικαιολογίες της έλλειψης οργάνωσης δεν στέκουν πλέον γιατί είμαστε σχεδόν 12 μήνες μετά τις εκλογές.

 Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος είναι:

Καθηγητής Γεωπληροφορικής

Επικεφαλής «Δύναμης Ανάπτυξης»

Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου

κιν. 6942-790900

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα