16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΜήλο της έριδος ο Άγιος Νικόλαος σήμα κατατεθέν της Ραφήνας πόλης-λιμένος

Μήλο της έριδος ο Άγιος Νικόλαος σήμα κατατεθέν της Ραφήνας πόλης-λιμένος

Και ναι λοιπόν ο ναΐσκος του Αγίου Νικολάου που δεσπόζει κυριαρχικά πάνω απ’ το λιμάνι της Ραφήνας, γίνεται άθελά του μήλο της έριδος μεταξύ λιμένος και πόλης. Τούτο διότι κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΡ. ΑΕ υπήρξε διχογνωμία μεταξύ Προέδρου κου Χρυσοφώτη και Διευθύνουσας Συμβούλου κας Γκικάκη, οι οποίοι κατέθεσαν προς ψήφιση δύο διαφορετικές απόψεις σχετικά με την παραχώρηση ή όχι του ναΐσκου στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, με την Δέσποινα Γκικάκη να προτείνει την παραχώρηση και τον Σπύρο Χρυσοφώτη την μη παραχώρηση.

Η πρόταση του κου Χρυσοφώτη πέρασε κατά πλειοψηφία, με αποτέλεσμα την μήνη του αντιδημάρχου Επικοινωνίας Ρ-Π κου Τσεμπέρη ο οποίος με γραπτή δήλωσή του ευχήθηκε την διάψευση του ρεπορτάζ τοπικού ΜΜΕ που έχει την αποκλειστικότητα της είδησης.

Κατόπιν τούτου η δημοτική αρχή αποφάσισε κατεπείγουσα συνεδρίαση επί του θέματος για σήμερα Κυριακή το απόγευμα.

Θέμα γοήτρου

Η όλη υπόθεση περισσότερο αποτελεί θέμα γοήτρου για την δημοτική αρχή και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο κο Τσεμπέρη, ο οποίος ως στέλεχος της σημερινής αντιπολίτευσης και στενός συνεργάτης του κου Σπίρτζη, υποστηρίζει δυνατά την απόφαση που είχε ληφθεί επί ΣΥΡΙΖΑ για την παραχώρηση και του Αγίου Νικολάου στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, η οποία φαίνεται να καταστρατηγείται απ’ την νέα διορισμένη διοίκηση του ΟΛΡ.

Σημειώνουμε βεβαίως ότι το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου αποτελεί εδώ και χρόνια σήμα κατατεθέν της Ραφήνας ως πόλης, αλλά βεβαίως ενέχει ιδιαίτερη σημασία και για το λιμάνι της Ραφήνας, αφού ο Άγιος Νικόλας είναι ο προστάτης των θαλασσινών.

Πιστεύουμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για την «ιδιοκτησία» του Αγίου Νικολάου, οπότε θεωρούμε ότι για το Δήμο αποτελεί θέμα γοήτρου η παραχώρησή του. Ας μη ξεχνάμε ωστόσο ότι τόσο οι δημοτικές αρχές, όσο κι οι διοικήσεις του Οργανισμού Λιμένος, είναι περαστικές, το μόνο σταθερό σημείο είναι το κάτασπρο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που παραμένει αγναντεύοντας τη θάλασσα, στέλνοντας την ευλογία-προστασία του Αγίου στους θαλασσοπόρους που διασχίζουν τον Ευβοϊκό.

Λίγη ευλάβεια λοιπόν ίσως ήταν επιβεβλημένη όσον αφορά τις βεβιασμένες αντιδράσεις της δημοτικής αρχής Μπουρνούς-Βασιλόπουλου με την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ., αφού κανείς δεν κερδίζει ουσιαστικά τίποτα απ’ όλη αυτή τη φασαρία, παρά μόνο βεβαίως όσοι θέλουν ν’ αποκομίσουν κομματικά κι όχι μόνο οφέλη.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα