22.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΕΝΟΧΟΙ ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΕΝΟΧΟΙ ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

Αγαπητοί συμπολίτες μην αισθάνεστε ένοχοι αν διατηρείτε δενδρόφυτο περιβάλλοντα χώρο και βγάζετε τα κλαδέματα στο δρόμο. Ούτε να αισθάνεστε υποχρεωμένοι ότι πρέπει να ειδοποιήσετε την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου και να πληρώσετε κάποιο αντίτιμο για την αποκομιδή τους. Η αρμόδια υπηρεσία του δήμου είναι υποχρεωμένη να μαζεύει τα κλαδέματα όπως και τα απορρίμματα των κάδων ως ανταποδοτικότητα στα τέλη που πληρώνει κάθε πολίτης. Ξεχάστε όσα λένε περί πληρωμής για την αποκομιδή των κλαδεμάτων. Ο πολίτης υποχρεούται να ενημερώνει την υπηρεσία του δήμου για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων μόνο τα οποία θα βγάλει την ημέρα που έχει οριστεί απ’ το δήμο για την αποκομιδή τους, έναντι μικρού αντιτίμου.

Αγαπητοί συμπολίτες βάλτε το καλά στο μυαλό σας, κατοικούμε σ’ ένα δήμο, Ραφήνας-Πικερμίου εν προκειμένου, όπου η υπηρεσία καθαριότητας είναι μη ικανή ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός μεγάλης έκτασης δήμου, ο οποίος συνάμα διατηρεί άφθονο πράσινο τόσο σε δημόσιους όσο και ιδιωτικούς χώρους. Δυστυχώς λόγω αυτής της αδυναμίας έχουν εφεύρει το ευφυές τέχνασμα να μας κάνουν συμμέτοχους στην αποτυχία τους ισχυριζόμενοι ότι πρέπει να ειδοποιούμε το δήμο και να πληρώνουμε για την αποκομιδή των κλαδεμάτων που βγάζουμε στο δρόμο.

Ένεκα τούτου δεν απομένει, τουλάχιστον σε όσους εξ ημών δεν πετάμε τα σκουπίδια μας στην αυλή του γείτονα, να μαζεύουμε ιδίοις εξόδοις τα κλαδέματά μας, συνάμα να καθαρίζουμε το δρόμο μας, που ουδέποτε έχει καθαριστεί από υπαλλήλους του δήμου σε εντός σχεδίου περιοχή της Ραφήνας κι ενίοτε ν’ αποψιλώνουμε ξένα οικόπεδα φοβούμενοι πιθανή φωτιά. Όπως κάναμε εν προκειμένω κι εμείς όπως αποδεικνύουν οι εικόνες του πριν και του μετά, πληρώνοντας ιδιώτες όπως είχαμε δημοσιοποιήσει στο άρθρο μας κι όχι το δήμο.

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΝΕΑΣ ΦΩΤΙΑΣ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΠΡΙΝ

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ 

Και για να μην ξεχνιόμαστε η όλη δημοσιοποίηση του γεγονότος ότι κάναμε το έγκλημα να βγάλουμε τα κλαδέματά μας έξω απ’ την αυλή μας  και δυο μέρες μετά κατέφθασε υπάλληλος του δήμου να μας υποδείξει ότι πρέπει να ειδοποιήσουμε το δήμο να τα πάρει έναντι μικρού αντιτίμου, εδέησε ο Κύριος να απομακρυνθούν ογκώδη απορρίμματα δίπλα σε κάδο λίγο μακρύτερα και να κολληθεί ειδοποιητήριο για εγκαταλελειμμένο βανάκι από χρόνια μπροστά στην φάτσα το σπιτιού μας.

Όσο βέβαια για την αποψίλωση του οικοπέδου απέναντι στο σπίτι μας ούτε λόγος αν δεν πάμε να κάνουμε αίτημα στο δήμο! Φυσικά δεν είναι δική μας δουλειά να δώσουμε στοιχεία ούτε να κάνουμε καταγγελία για κάτι που είναι υποχρέωση του δήμου να πράξει. Απλά αποψιλώσαμε ένα κομμάτι για να ελαχιστοποιήσουμε – αν είναι δυνατόν – την πιθανότητα να κινδυνέψουμε από ενδεχόμενη φωτιά.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα