24 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΡαφήνα-Πικέρμι: Ανεξαρτητοποίηση Σ. Κάρλου απ’ τον εαυτό του – Αιτία η άρνηση...

Ραφήνα-Πικέρμι: Ανεξαρτητοποίηση Σ. Κάρλου απ’ τον εαυτό του – Αιτία η άρνηση συνεργασίας του με Φαφούτη!

Για γέλια και για κλάματα οι πολιτικές εξελίξεις στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου. Ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Σπύρος Κάρλος, που έμελλε ν’ αναδειχτεί εκπρόσωπος της παράταξης Χριστόπουλου μετά την αποχώρηση του ιδρυτή της, με επιστολή του παραιτήθηκε στην κυριολεξία απ’ τον εαυτό του, αφού δήλωνε επικεφαλής της παράταξης απ’ την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε.

Βέβαια αυτά είναι ψιλά γράμματα για δημοτικούς συμβούλους που απλά εκλέγονται χωρίς ενσυναίσθηση των υποχρεώσεων της έδρας που καταλαμβάνουν, δεδομένο που σχετίζεται με την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων σε όλους του ΟΤΑ.

Το πιο αστείο είναι ότι ο Σπύρος Κάρλος σε αποκλειστικές δηλώσεις στον Μάκη Κελέκη, ισχυρίζεται ότι αυτό που τον οδήγησε στην ανεξαρτητοποίηση απ’ την παράταξη στην οποία ήταν επικεφαλής – όπως ο ίδιος δήλωνε – είναι η άρνηση συνεργασίας με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δαμιανό Φαφούτη.

Μάλιστα συνδέει αυτή την πιθανή εξέλιξη, επειδή ο κος Φαφούτης σε συνέντευξή του δήλωσε ότι θα διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο, αν υποστηριχτεί απ’ τον επίσης επικεφαλής παράταξης ελάσσονος μειοψηφίας Βασίλη Πιστικίδη και τον αποχωρήσαντα, αλλά πάντα ισχυρό σε τοπικό επίπεδο, Γιώργο Χριστόπουλο.

Η αλήθεια είναι ότι ο κος Κάρλος επιθυμεί διακαώς να βρεθεί σε θεσμική θέση διοίκησης του δήμου. Εδώ και καιρό έκανε περίεργες κινήσεις πρώτα ως υποψήφιος δήμαρχος κι όταν δεν του βγήκε, αναζήτησε λύση στην σύμπραξη με τον κο Μπουρνούς τον οποίο εκ προοιμίου θεωρεί σίγουρο νικητή της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, παραβλέποντας αποχρώσες ενδείξεις περί του αντιθέτου.

Άλλωστε η δήλωσή του στην φιλική ιστοσελίδα irafina.gr αν σκέπτεται να συνεργαστεί με τον κο Μπουρνούς είναι χαρακτηριστική: “Αν μου κάνει πρόταση για συνεργασία ο Μπουρνούς, θα σκεφτώ αυτά που μας ενώνουν και αυτά που μας χωρίζουν. Δεν κατέβηκα για δημοτικός σύμβουλος  μόνο για να ασκήσω αντιπολίτευση (από την στιγμή που η παράταξη μου δεν αναδείχθηκε πρώτη) αλλά για το καλό του τόπου. Αν θεωρήσω πως μπορώ  να εξυπηρετήσω το κοινό συμφέρον και αυτούς που με ψήφισαν, καλύτερα από κάποιο άλλο πόστο αυτό θα το εξετάσω σοβαρά”.

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι κάπως έτσι σκέφτηκε κι ο Ανδρέας Βασιλόπουλος επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας όταν τη δεύτερη Κυριακή στήριξε Μπουρνούς εξασφαλίζοντας μια αντιδημαρχία, για «το καλό του τόπου», είχε μάλιστα πολύ περισσότερες δυνατότητες προς τούτο. Έτσι με την πρόσφατη απόφαση ν’ αποσύρει την στήριξή του στη δημοτική αρχή Μπουρνούς, ελπίζει στην καλύτερη αποδοχή της εκ νέου υποψηφιότητάς του για δήμαρχος απ’ την τοπική κοινωνία, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι αντίτιμο θα πληρώσει απ’ την προηγούμενη απόφαση σύμπραξης στη διοίκηση του δήμου, στο εκλογικό σώμα.

Σε παρόμοιο δίλλημα θα βρεθεί κι ο κος Κάρλος αν αποφασίσει να κατέβει με την παράταξη Μπουρνούς, τον οποίο μέχρι πριν λίγο κατέκρινε. Απλές σκέψεις μόνο και μόνο επειδή κυρίαρχος στο εκλογικό παιχνίδι είναι πάντα ο ψηφοφόρος και κανείς δεν μπορεί μετά βεβαιότητας να προδικάσει το αποτέλεσμα, καθώς πέρασε πια η εποχή των προσωπικών ψήφων σε μεγάλη έκταση.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα