17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘ’ ΥΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Ρ-Π ΓΙ' ΑΥΤΗ...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘ’ ΥΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Ρ-Π ΓΙ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Αυτή είναι η χωματερή του αδιεξόδου της Ηρώων Πολυτεχνείου, που εδώ κι ένα μήνα κοντά όταν βγήκαν τα βλαστικά υπολείμματα, αυγατίζει όλο και περισσότερο εμπλουτισμένη με κάθε είδος απορριμμάτων. Δεν απομένει παρά να συγχαρούμε την δημοτική αρχή Ραφήνας-Πικερμίου και τους καθ’ ύλη αρμοδίους αντιδημάρχους για το πανέμορφο θέαμα αυτής της χωματερής στο πυκνοκατοικημένο αδιέξοδο!

Αναφορά στην δική μας εμπειρία

Μας κρέμασαν στα μανταλάκια για τα βλαστικά υπολείμματα που βγάλαμε πριν καλά-καλά ολοκληρώσουμε την εργασία συμμαζέματος του κήπου μας. Έστειλαν τον προϊστάμενο υπάλληλο καθαριότητας, επειδή ένας ανυπόμονος χαφιές της γειτονιάς νόμισε ότι έπιασε τον ταύρο απ’ τα κέρατα. Κι επειδή έπρεπε να υπάρξουν αποδείξεις ώστε να μην ξεφύγει η «παρανομία» τράβηξε φωτογραφίες και video με τους κηπουρούς να βγάζουν τα βλαστικά υπολείμματα ώστε να γίνει μπορετή η αποκομιδή τους.

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΝΕΑΣ ΦΩΤΙΑΣ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΕΝΟΧΟΙ ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

Εξ αιτίας αυτού προέκυψαν δύο θετικά:

Πρώτον δόθηκε εντολή τους υπαλλήλους να καθαριστεί ο χώρος ολόγυρα στον κάδο απορριμμάτων – όπου κι η σημερινή χωματερή – απ’ τα ογκώδη αντικείμενα που ήταν πεταμένα εκεί.

Δεύτερον μετά από πολλά χρόνια ανακάλυψαν το εγκαταλελειμμένο βανάκι που βρίσκεται μπροστά απ’ τα κλαδέματα και αποφάσισαν να κολλήσουν ειδοποιητήριο για την απομάκρυνσή του.

Ούτε λόγος βέβαια για την αποψίλωση του αρχαιολογικού χώρου και του οικοπέδου που βρίσκονται όμορα της ιδιοκτησίας μας.

Και το… Χρυσό βατόμουρο στον Δήμαρχο Ρ-Π

Το χρυσό βατόμουρο ανήκει αδιαμφισβήτητα στον δήμαρχο Ρ-Π, που μας τίμησε με ανάρτησή του στην σελίδα του στο FB όταν ανάρτησε φωτογραφία του αδιεξόδου που έχει προκύψει απ’ την φραγή του αρχαιολογικού χώρου με συρματόπλεγμα, λέγοντας ότι κλείσαμε με τα βλαστικά μας την είσοδο του εν λόγω χώρου. Βέβαια ουδέποτε σκέφτηκε ότι εκεί λόγω της κατωφέρειας του δρόμου μαζεύονται κάθε είδους σκουπίδια απ’ όλο το δρόμο που κλείνουν και την έξοδο των υδάτων λόγω βροχής, αλλά και λόγω νερών πλυντηρίων που κάποιοι «καλοί» γείτονες βγάζουν στο δρόμο. Ούτε φρόντισε όμως για την αποψίλωση ιδιωτικών και δημόσιων χώρων που αποτελούν εστίες φωτιάς, αν και διώκεται για παρόμοιες παραλείψεις πριν και κατά τη διάρκεια της περσινής φονικής φωτιάς.

 

Καθαρίσαμε μόνοι μας το δρόμο, (επιπροσθέτως πρόσβαλε την καλαισθησία μας)  όπως φαίνεται στην εικόνα ώστε ν’ αποσοβήσουμε ή δυνατόν απευκταίο κίνδυνο για την ιδιοκτησία μας.

Εμείς όχι μόνο απομακρύναμε τα βλαστικά μας με δικά μας έξοδα, αλλά επί προσθέτως αποψιλώσαμε ένα κομμάτι του απέναντι οικοπέδου και καθαρίσαμε το δρόμο αν και όλα αυτά είναι υποχρέωση του δήμου, μη θέλοντας να δώσουμε ούτε σεντ σ’ ένα δήμο που μέσω επιστολής του δημάρχου, ενσωματωμένης στο λογαριασμό νερού, αναφέρει ότι: «Υπεύθυνοι για την ολοκληρωμένη διαχείριση των βλαστικών υπολειμμάτων είναι οι πολίτες, με αρωγό σ’ αυτή την προσπάθεια τον δήμο!». ΟΧΙ αξιότιμε δήμαρχε Ρ-Π για την διαχείριση των βλαστικών υπολειμμάτων είναι υπεύθυνη η δημοτική σας αρχή, αν σέβεται τον εαυτό της, με αρωγούς τους πολίτες. Τούτο διότι μια δημοτική αρχή επιβάλλεται να ενταχθεί σε προγράμματα επεξεργασίας / κομποστοποίησης των βλαστικών της ώστε να υπάρξουν και ανταποδοτικά οφέλη στους πολίτες του δήμου που διοικεί.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα