23.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΘλίψη απ' τον καθαρισμό του Μ. Ρέματος Ραφήνας χωρίς σεβασμό στο οικοσύστημα

Θλίψη απ’ τον καθαρισμό του Μ. Ρέματος Ραφήνας χωρίς σεβασμό στο οικοσύστημα

Η εικόνα της μπουλντόζας μέσα στην κοίτη του Μ. Ρέματος Ραφήνας με την πρόφαση του καθαρισμού να καταστρέφει το οικοσύστημα, μ’ ένα λευκοτσικνιά να αποτραβιέται στις καλαμιές που απόμειναν άκρη-άκρη στην κοίτη, φέρνει μελαγχολία στους ευαισθητοποιημένους πολίτες, αλλά και μαθητές που περνούν παρακολουθώντας  τον «καθαρισμό» με επιβλέποντα ένα δήμαρχο που δεν φημίζεται για την περιβαλλοντική του ευαισθησία.

Αυτή η θλιβερή εικόνα έφερε στη μνήμη μας μια άλλη όμορφη προ 20 περίπου ημερών, όταν κολυμπώντας σε μικρή παραλία λίγα μέτρα μακριά απ’ το Μεγάλο Ρέμα, είδαμε έναν ερωδιό λίγο πιο πέρα από μας να κολυμπά ερχόμενος απ’ τη μεριά του Ρέματος. Μάλιστα  κάποια στιγμή βούτηξε στη θάλασσα μάλλον πιάνοντας κάποιο ψάρι.

Κολυμβήτριες απ’ την παρέα είπαν ότι το εν λόγω ψαροπούλι είναι συχνός επισκέπτης επί χρόνια. Τους είπαμε ότι πρέπει να προέρχεται απ’ τον υγροβιότοπο του Μ. Ρέματος κι έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι ξέρουν το ποτάμι που διασχίζουν καθημερινά, αλλά δεν ξέρουν ότι λέγεται Μεγάλο Ρέμα.

Έστω κι έτσι εμείς μάθαμε για τον συχνό επισκέπτη – ερωδιό κι εκείνες ότι το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας αποτελεί έναν απ’ τους εναπομείναντες υγροβιότοπους της Αττικής, το ζητούμενο είναι ως πότε;

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα