16.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΜΕ ΠΑΙΑΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΨΗΝΑΚΗ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΜΕ ΠΑΙΑΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΨΗΝΑΚΗ

Μπαράζ επιθέσεων δέχεται πλέον ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης απ’ όλες τις πτέρυγες της μειοψηφίας, τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους Αλέξανδρο Σόμογλου, Βασιλική Σταυρακοπούλου-Κατσαρού και τον Σπύρο Λιβαθινό, οι οποίοι έχουν συνασπισθεί και πιέζουν με τις υπογραφές του ώστε να έρθουν προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο θέματα που χρονίζουν και καίνε την τοπική κοινωνία.

Ορίστε πως περιγράφει απ’ τη πλευρά της η παράταξη «Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα» το πρωτόγνωρο φαινόμενο εναντίον μιας δημοτικής αρχής που έχει καταφέρει στο μέσο της θητείας της να έχει απέναντί της σχεδόν εξ ολοκλήρου τη τοπική κοινωνία του ιστορικού δήμου Μαραθώνα.

Δελτίο τύπου του Συντονιστικού της Δύναμης Πολιτών Μαραθώνα

Μια καινοτόμα και ελπιδοφόρα πρωτοβουλία εκδηλώνεται τη Δευτέρα 5/12/ 2016, ώρα 19.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει με πρωτοβουλία δύο πολιτών. Οι συμπολίτες μας αυτοί  συνέλεξαν 11 υπογραφές δημοτικών συμβούλων και έτσι κατάφεραν να επιβάλλουν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: Περί ενημέρωσης για το θέμα της εταιρείας: «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε». (Άρθρο 67 παρ.2 Ν. 3852/2010-πρόσκληση συμβουλίου κατόπιν αιτήματος του 1/3 μελών του Δ.Σ). 

Η παράταξη  μας μήνες  τώρα τονίζει την αναγκαιότητα να βγει από το τέλμα το Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία πολιτών και δημοτικών συμβούλων. Συγχαίρει λοιπόν θερμά τους πολίτες που πήραν αυτή την πρωτοβουλία οι οποίοι σημειωτέον, δεν ανήκουν στη Δύναμη Πολιτών. Οι πρωτοβουλίες αυτές όμως  δεν στρέφονται εναντίον κανενός. Μόνος εχθρός είναι τα προβλήματα των πολιτών. Οι πολίτες δεν εξέλεξαν  τους δημοτικούς συμβούλους για να καυγαδίζουν αλλά για να λύνουν τα προβλήματα τους.

Ομάδες πολιτών όπως και μεμονωμένοι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει στο άμεσο μέλλον να καταθέτουν το πρόβλημα τους σε ένα χαρτί και να αναζητούν υπογραφές δημοτικών συμβούλων για να φέρουν το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο. Έχει ήδη κατατεθεί και ένα άλλο αίτημα, αυτή τη φορά με 16 υπογραφές και τέσσερα θέματα! Το ΔΣ με αυτά τα θέματα πρέπει, σύμφωνα με το νόμο να συγκληθεί  σε 6 μέρες από την κατάθεση του αιτήματος. Αναμένουμε από όλους τους δημοτικούς συμβούλους, όπου και αν ανήκουν, στην συμπολίτευση ή στην αντιπολίτευση να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια με τις θέσεις τους για τον Δήμο Μαραθώνα και από τους πολίτες να ενισχύσουν με την παρουσία τους, τον λόγο και τις πρωτοβουλίες τους τα Δημοτικά Συμβούλια.

Η για να το πούμε αλλιώς, φωνή λαού, οργή Θεού!!!

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα