21.6 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΕΦΥΓΕ ΞΑΦΝΙΚΑ H ΑΡΧΟΝΤΙΣΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΦΥΓΕ ΞΑΦΝΙΚΑ H ΑΡΧΟΝΤΙΣΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Λίγο πριν τις 10 το πρωί σήμερα Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο που είχε μεταφερθεί, η Μαρία Χριστοπούλου, μητέρα του τέως δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Γιώργου Χριστόπουλου.

Υπήρξε μια απ’ τις αρχόντισσες της Ραφήνας, της πόλης που εγκαταστάθηκε πολύ νέα με τον άνδρα της και τα δυο μικρά τους παιδιά, το Δημήτρη και το Γιώργο, τους λεβέντες της όπως έλεγε με καμάρι.

Ευτύχησε να τους δει επιστήμονες, παντρεμένους και γονείς. Ευτύχησε να αποκτήσει τρία πολυαγαπημένα εγγόνια, δύο αγόρια με το όνομα του αείμνηστου συζύγου της και παππού Χαράλαμπου και μια εγγονή που φέρει το όνομά της, τη Μαρία.

Ευτύχησε ακόμα να καμαρώσει το δευτερότοκο γιο της, Γιώργο, Δήμαρχο και από τότε χαριτολογώντας απέκτησε το τίτλο της βασιλομήτορος.

Ο ξαφνικός χαμός της γέμισε θλίψη την οικογένεια καθώς η κυρά Μαρία ήταν δεμένη με τα παιδιά και τα εγγόνια της. Ο μόνος που χαίρεται ότι την έχει ξανά κοντά του, είναι ο κυρ Μπάμπης, ο αγαπημένος σύντροφος της ζωής της που έφυγε χρόνια πριν για να την προϋπαντήσει σήμερα που ξεκίνησε το χωρίς γυρισμό ταξίδι της. 

Η κυρά Μαρία, ήταν γυναίκα με απίστευτη ζωντάνια, που δεν λύγισαν τα χρόνια που βάραιναν τους ώμους της. Πανταχού παρούσα σ’ όλες τις εκδηλώσεις, πάντα προσεγμένη και κοκέτα, το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας που την κρατούσαν μακριά από δραστηριότητες που λάτρευε, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ψυχολογικά.

Ο τρόπος που την έκλεψε ο μαύρος καβαλάρης, χαρίζοντάς της μία αξιοπρεπή αυλαία στη ζωή της, ας αποτελέσει βάλσαμο στις πληγές που άνοιξε ο ξαφνικός της θάνατος στους οικείους της.

Ας είναι αναπαυμένη!

ΥΓ. Στο μητροπολιτικό ναό της Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία. Η  οικογένεια της εκλιπούσης παρακαλεί αντί στεφάνου να ενισχυθεί το συσσίτιο της ενορίας.   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα