27.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΣΚΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΤΕ / ΤΟΣΕΣ ΖΩΕΣ ΚΑΜΕΝΕΣ

ΣΚΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΤΕ / ΤΟΣΕΣ ΖΩΕΣ ΚΑΜΕΝΕΣ

Στο άρθρο μου στις 16 Ιουνίου ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠ’ ΤΑ «ΠΡΩΪΝΑΔΙΚΑ»! ΜΕΡΟΣ Α’: ΗΛΙΑΣ ΨΗΝΑΚΗΣ έγραψα γι’ αυτό που θα επαναληφθεί και φέτος το καλοκαίρι στη Νοτιοανατολική Αττική αν κάποια πυρκαγιά μας απειλήσει. Δυστυχώς, γι’ αυτό που έγινε φέτος δεν υπάρχουν λόγια. Ο πόνος, η θλίψη, η οργή σου κόβουν την ανάσα, σου κόβουν τη λαλιά. Όλοι προσπαθούν να βρουν πως μπορούν να προσφέρουν έστω τα ελάχιστα.

Εκτός από τους συνήθεις ύποπτους. Παραγονταραίους, φωνακλάδες που αρέσκονται στο να μιλούν χωρίς πρώτα να βουτούν την γλώσσα τους στο μυαλό, πολιτευτάδες και δημοσιολογούντες κάθε είδους. Μάγκες χωρίς αιτία, χωρίς ευθύνη και συνείδηση.
Να αναφέρω τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του ανεκδιήγητου Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη, ο οποίος εμφανώς δεν ξέρει τι λέει, δεν ξέρει τι του γίνεται; Είναι άχρηστος, θρασύς, άσχετος, αλαζόνας, ψεύτης, επικίνδυνος και αμετανόητος. Ένας ακόμη μαυρογιαλούρος της σόου μπιζ.

Να αναφέρω τον άρρωστο λόγο μίσους του Μητροπολίτη Αμβροσίου, τον πεζοδρομιακό λόγο του υφυπουργού Υγείας Παύλου Πολλάκη αλλά και πολλών άλλων; Ή τις φωτογραφίσεις κάθε είδους εν δυνάμει υποψηφίων πάνω στα καμένα για να μας πείσουν ότι είναι δίπλα στους πολίτες, δίπλα στην κοινωνία. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Σκάστε επιτέλους, σκάστε και δουλέψτε. Αφήστε πλέον την απόδοση ευθυνών ο ένας στον άλλο και δουλέψτε. Ξέρω, είναι πιο δύσκολο, αλλά η Ελλάδα καταστρέφεται.

Όμως, δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι γι’ αυτήν την κατάσταση φταίμε όλοι μας, ο καθένας με το δικό μερίδιο ευθύνης. Αλλά το κράτος που φωνάζουμε ότι είναι φονιάς, εμείς το φτιάξαμε, εμείς το επιλέξαμε μέσω των αντιπροσώπων μας σε όλους τους βαθμούς διοίκησης. Η κρίση μας έδειξε την πραγματικότητα γυμνή! Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παριστάνουμε τους αφελείς. Τους αφελείς που κάποιοι «πονηροί πολιτευτάδες» μας κορόιδεψαν. Πια γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε ότι οι βασικοί υπεύθυνοι είμαστε εμείς. Εμείς που κάθε τόσο διαλέγουμε αυτούς που μας λένε τα πιο ευχάριστα ψέματα, αυτούς που υπόσχονται τις περισσότερες προσλήψεις, αυτούς που έχουν ωραίο χαμόγελο, αυτούς που έχουν «επικοινωνιακό χάρισμα», αυτούς που απλά φωνάζουν, αυτούς που θα μας βολέψουν ή έστω δεν θα μας ενοχλήσουν. Ή ακόμη και αυτούς που μας διασκεδάζουν με την βλακεία τους.

Μέσα σε αυτήν τρέλα των φωνασκούντων και των μαϊντανών του πολιτικού μας συστήματος έρχεται η σοβαρή και ενωτική στάση και δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μας καθησυχάσει ότι δεν μας δίνεται μια ακόμη ευκαιρία να αλληλοεξοντωθούμε: «Σήμερα, δεν είναι η στιγμή για απόδοση ευθυνών. Την ώρα που η χώρα πενθεί, δεν έχει νόημα καμία αντιπαράθεση. Τώρα είναι η ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη. Ας αναλογιστούμε μόνο σιωπηλά ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και ότι πρέπει επιτέλους να περάσουμε από τα εύκολα λόγια στα δύσκολα έργα.»

Η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας ήρθε να μας θυμίσει ότι το κράτος που χτίσαμε δεν μπορεί να προστατέψει τον πολίτη του. Πέρασαν 44 χρόνια κι ακόμα δεν έχουμε λύσει τα αυτονόητα, ακόμα δεν έχουμε ένα σύγχρονο και επιτελικό κράτος.
Δεν μας αξίζει αυτό το κράτος. Δεν το αξίζουμε αυτό που μας συμβαίνει. Δεν αξίζει στην Ελλάδα μας.

Με συγχωρείται για το σημερινό ύφος του κειμένου μου αλλά είμαι πολύ λυπημένη και θυμωμένη γιατί δεν κάνουμε τίποτα. Τίποτα απέναντι στον παλαιοκομματισμό, στον παραγοντισμό και στον λαϊκισμό.
Ας δώσουμε τουλάχιστον μία αγκαλιά στον συνάνθρωπο που υποφέρει κι ας είναι κι αυτός μέρος του ελληνικού προβλήματος.

 

@@@ Και σε αυτές τις στιγμές προκλητικότατα ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης κυκλοφορεί ακόμα με δυο αστυνομικούς φρουρούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Να μας εξηγήσει κάποιος για πιο λόγο συμβαίνει αυτό;

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα