18.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATURED“Slow Life” - Η τάση που οδηγεί στην ισορροπία και την προσωπική...

“Slow Life” – Η τάση που οδηγεί στην ισορροπία και την προσωπική ευημερία

“Χαμηλώστε την ταχύτητα” γράφει η Γκρέις Χατζίκου, Life & Relationship Coach

Καθώς ξεκίνησε μια νέα ημερολογιακή χρονιά σας προτρέπω να υιοθετήσετε στοιχεία της τάσης slow living προκειμένου να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία, τη σωματική αλλά και τις διαπροσωπικές σας σχέσεις.

Μπορούμε να πετύχουμε τους ίδιους και ακόμη υψηλότερους προσωπικούς, επαγγελματικούς αλλά και διαπροσωπικούς στόχους,  προσπαθώντας σε “πιο χαμηλές ταχύτητες”. Τα οφέλη είναι πολλά και το αποτέλεσμα είναι καλύτερο !

“Στη Φιλοσοφία της Αργής Ζωής, εξερευνούμε έναν κόσμο που βασίζεται σε αργούς ρυθμούς και συνειδητή ζωή. Δεν πρόκειται μόνο για  μια τάση, αλλά μια αλλαγή προοπτικής για την ευημερία μας.

Η Φιλοσοφία της Αργής Ζωής, είναι μια προσέγγιση στη ζωή που έχει ενισχυθεί και αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς, ειδικά μετά την πανδημία. Αυτή η φιλοσοφία αντιστρέφει την έμφαση από την υπερβολική βιασύνη και πίεση για παραγωγικότητα σε έναν πιο αργό, συνειδητό, και ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Μετά την εμπειρία διαχείρισης μας κατά την πανδημία, αισθανόμαστε όλο και περισσότερο ότι  ο χρόνος μας αποτελεί δώρο.. Ένα hashtag όπως το #slowliving έχει γίνει σημείο αναφοράς για εκατομμύρια ανθρώπους που επιδιώκουν μια πιο αργή, ισορροπημένη ζωή.Δεν είναι απλά για το Instagram ή το TikTok. Είναι για να επανασυνδεθούμε με τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας. Αυτή η νέα προοπτική μας ωθεί να επιβραδύνουμε, να ανακαλύψουμε τι μας φέρνει χαρά, και να εστιάσουμε σε αυτά που πραγματικά μετράνε.

Η φιλοσοφία της Αργής Ζωής ενθαρρύνει να δώσουμε βάση στις πραγματικές αξίες, να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στις αγαπημένες σχέσεις και να βρούμε τη χαρά στις απλές στιγμές. Χωρίς να απορρίπτουμε τον σύγχρονο τρόπο ζωής,   αναζητάμε  την απλότητα, την ευτυχία και την ισορροπία στην καθημερινότητα.

Η φιλοσοφία της τάσης Slow Life μπορεί να συνοψιστεί στα παρακάτω:

  • Συνειδητή Ζωή: Επιδιώκει την επίγνωση μας για οποιαδήποτε στιγμή ή κατάσταση, Σημαίνει να είσαι παρών στην κάθε στιγμή και να εκτιμάς τις απλές χαρές της ζωής.
  • Ανακούφιση από το Στρες: Στοχεύει στη μείωση του στρες και στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προάγει την ευημερία.Χωρίς αναβλητικότητα αλλά με σωστή οργάνωση , το καθημερινό στρες μπορεί να μειωθεί.
  • Συνδεσιμότητα: Η αξία των σχέσεων, είτε πρόκειται για συνεχή επαφή με αγαπημένα πρόσωπα είτε για σύνδεση με τη φύση, είναι κεντρική στη φιλοσοφία αυτή.
  • Συνειδητή Κατανάλωση: Η προσέγγιση της κατανάλωσης επικεντρώνεται στην ποιότητα, την εκτίμηση των υπαρχόντων πραγμάτων και τη μείωση της ανούσιας κατανάλωσης.
  • Προσωπική Ευημερία: Επιδιώκει να δημιουργήσει μια ισορροπημένη και ικανοποιητική ζωή για κάθε άτομο, βασισμένη στην αυτοφροντίδα και τη συνειδητή προσέγγιση των δραστηριοτήτων.

Θυμηθείτε, δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για να ζήσετε την “αργή ζωή”. Είναι ένα ταξίδι που καθοδηγείτε εσείς, βήμα προς βήμα τον εαυτό σας .Για τον καθένα είναι διαφορετικό αφού η ίδια του η ζωή έχει άλλες παραμέτρους. Θεωρώ ότι αξίζει να ενσωματώσει ο κάθε ενήλικας τακτικές που τον βοηθούν .

Είμαι εδώ για να σας ενθαρρύνω και να σας υποστηρίξω σε αυτή την αλλαγή προς μια ζωή που αξίζει πραγματικά να ζήσετε. Ας ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι μαζί!”

Καλή χρονιά με πιο χαμηλές ταχύτητες και μεγαλύτερες επιτυχίες  !!

Γκρέις Χατζίκου
Γκρέις Χατζίκουhttp://gracechatzikou.gr
Life& Relations Coach, MA City London
Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα