22.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΣύγχρονος «Ιαβέρης» ο Μπουρνούς (δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου)

Σύγχρονος «Ιαβέρης» ο Μπουρνούς (δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου)

Πέντε χρόνια μετά το Μάτι επανέρχεται ο Μπουρνούς προτάσσοντας το δάκτυλο του… Ιαβέρη στους δημότες, οι οποίοι «θα ευθύνονται απόλυτα» εάν το ορεινό Πικέρμι και η ευρύτερη περιοχή, γίνει για μία ακόμα φορά «Κούγκι»!

Πέντε χρόνια από τη μαύρη επέτειο για την περιοχή μας (Μάτι) και πού βρισκόμαστε;

Η χώρα καίγεται από άκρη σε άκρη και αναφορικά με τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής, τελούν υπό την απειλή πυρκαγιάς κάθε ώρα και λεπτό!

Ο τέως Υπουργός Στέλιος Πέτσας, ο οποίος είχε τα πολλά πάρε δώσε με τους Δημάρχους, ως αρμόδιος Φορέας, δεν φαίνεται να έχει κανέναν λόγο πια, να τους… “χαϊδεύει”!

«Σας έδωσα χρήματα και με το παραπάνω για την πυροπροστασία! Καμία δικαιολογία δεν έχετε!…» δήλωσε δημοσίως και ουδείς από τους Αυτοδιοικητικούς τόλμησε να φέρει αντιρρήσεις.

Ειδικά ο ανεκδιήγητος Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, ήταν από εκείνους που… χώθηκαν περισσότερο στο καβούκι.

Γιατί ανεκδιήγητος;

Επειδή πάση θυσία, προσπαθεί ν’ αποφύγει την … τρίτη και φαρμακερή (ολέθριες πυρκαγιές επί των ημερών του). Βασικά, επιχειρεί ν’ αποφύγει την ευθύνη για όσα μπορεί να ξανασυμβούν, ρίχνοντας προκαταβολικά το φταίξιμο σε όλους τους άλλους. Θυμίζουμε ότι ουδέποτε έχει αναλάβει την παραμικρή ευθύνη για οτιδήποτε. Ουδέποτε έχει ζητήσει μία ειλικρινή συγνώμη από τους πολίτες.

Κι ενώ, πριν τις εθνικές εκλογές, κόμπαζε δημοσίως, ότι ήταν από τους Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, που εξασφάλισε τη μερίδα του λέοντος από τον κ. Πέτσα και το Υπουργείο Εσωτερικών -χρηματοδότησης για την Πολιτική Προστασία- τώρα, επανέρχεται προτάσσοντας το δάκτυλο του… Ιαβέρη στους δημότες, οι οποίοι «θα ευθύνονται απόλυτα» εάν το ορεινό Πικέρμι και η ευρύτερη περιοχή, γίνει για μία ακόμα φορά «Κούγκι».

Ο ανεκδιήγητος λοιπόν, αυτός Δήμαρχος, ο οποίος… ζει και αναπνέει και δραστηριοποιείται γύρω από το θεαθήναι, τις εντυπώσεις, τα κοινωνικά δίκτυα και την αυτοπροβολή, πέρσι το Καλοκαίρι θα έσωνε τον Δήμο, στηριζόμενος στο ντρόουν και το μεταπτυχιακό του στη διαχείριση κρίσεων και καταστροφών!

Φέτος, ενώ εισέπραξε πολλά περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χρονιά -κατά τα δικά του λεγόμενα- προκαταβολικά αποποιείται κάθε ευθύνη, λες και δεν είναι ο ίδιος στο τιμόνι του Δήμου, τα τελευταία δέκα περίπου, χρόνια.

Υ.Γ.1: Ας ενημερώσει κάποιος τον κ. Μπουρνούς ότι όταν φωτογραφίζεται στις εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα του 2018 δεν θα πρέπει να χαμογελάει τόσο πλατιά ούτε να είναι μέσα στην… τρελή χαρά! Πόσο μάλλον όταν είναι κατηγορούμενος ο ίδιος…

Υ.Γ.2: Το Σαβ/κο της μαύρης επετείου (22 – 23/7) αποφάσισε ο κ. Μπουρνούς ν’ αναθέσει σε ΜΚΟ περιβαλλοντικές δράσεις, όπως ο καθαρισμός του βυθού. Εκτός ότι δημιουργούνται απορίες για την επιλογή της Οργάνωσης (σ.σ. δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε) ο… κακοπροαίρετος θα το έλεγε και «αντιπερισπαμό»!…

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα