20.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΚΑΛΟΚΑΡΙΝΟ FINALE ΣΤΟ Μ.Μ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΑΡΗΚΩΣΤΑ

ΚΑΛΟΚΑΡΙΝΟ FINALE ΣΤΟ Μ.Μ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΑΡΗΚΩΣΤΑ

Ένα ξεχωριστό μουσικό αποχαιρετισμό της μαθητικής χρονιάς που πέρασε ετοίμασαν η κ. Ειρήνη Σαρηκώστα και οι μαθητές/τριες της στο πιάνο για τους γονείς και τους φίλους τους, στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Ήταν μια ιδιαίτερη συναυλία που οργανώθηκε με πολλή δουλειά και αγάπη στη μουσική, που τα παιδιά περίμεναν με μεγάλη χαρά. Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που μια μαθήτρια, επειδή δεν μπορούσε να παραβρεθεί καθώς την ίδια ακριβώς μέρα και ώρα έπρεπε να βρίσκεται σε παράλληλη αθλητική της εκδήλωση, παρουσιάστηκε στο κοινό μέσω video wall να παίζει το κομμάτι της στο πιάνο.

Η κ. Σαρηκώστα προλογίζοντας την εκδήλωση είπε:   

Αγαπητοί γονείς και φίλοι καλησπέρα σας. 

Σας καλωσορίζουμε στο χώρο της ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε μια εκδήλωση που περιμέναμε  όλοι να πραγματοποιηθεί με πολλή χαρά. Αλήθεια είναι ότι φέτος ξεβολευτήκαμε κατά κάποιον τρόπο από τα συνηθισμένα. Ο χώρος του Μεγάρου Μουσικής επιλέχθηκε αφού από μόνος του αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. 

Πριν λίγα χρόνια όταν γνωστοί και φίλοι  επέμεναν να ξεκινήσω στην Καλλιτεχνούπολη Μουσικό Εργαστήρι θεωρούσα ότι δεν θα έχει απήχηση. Μάλλον είχα δίκιο όμως, καθώς στην Καλλιτεχνούπολη δεν χωράμε κι ο δρόμος προς την αναζήτηση μεγαλύτερης αίθουσας μας οδήγησε στο Μέγαρο.

Πολλοί από εσάς ίσως αναρωτηθείτε ότι το εγχείρημα μικρά παιδιά να παίξουν σε έναν τόσο σοβαρό χώρο είναι παράτολμο. Ωστόσο είναι μια μεγάλη εμπειρία για μαθητές που έχουν δουλέψει σοβαρά κι έχουν προετοιμασία που μπορεί να στηρίξει τα επόμενα βήματα της καριέρας τους. 

Η σημερινή συναυλία είναι αφιερωμένη  στην Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής (21 Ιουνίου), στους αυριανούς σολίστ, αλλά και στους αυριανούς ακροατές της χώρας μας. Αυτούς χτίζουμε εμείς εδώ μέσα. 

Με τέτοια αρχή ελπίζω ότι η συνέχεια τους θα είναι λαμπρή. Εμείς βρισκόμαστε δίπλα τους να τους στηρίζουμε …. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ την κα Μητσιάκη για την προβολή της συναυλίας, την Κατερίνα Σωτηροπούλου που επιμελήθηκε τα προγράμματα και τον Παναγιώτη Παπαδαυίδ για την προετοιμασία της βίντεο προβολής. 

Απενεργοποιείστε τα κινητά σας

Καλή σας ακρόαση!

Τη συναυλία τίμησαν με τη παρουσία τους ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος κος Γιώργος Αγουρίδης, μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνών, η Διευθύντρια διαχείρισης δωρεών του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου κ. Ελένη Αγουρίδου, η υπεύθυνη συναυλιών του Πολυχώρου ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Ελένη Μητσιάκη, μουσικοί και μεγάλο ακροατήριο γονέων και φίλων του μουσικού εργαστηρίου της Ειρήνης Σαρηκώστα. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα