26.9 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΚΥΡΙΑ ΜΑΜΑΛΟΥΞ ΕΝΤΟΜΟ

ΚΥΡΙΑ ΜΑΜΑΛΟΥΞ ΕΝΤΟΜΟ

Η Κυρία Μαμαλούξ ήθελε να γίνει και πάλι έντομο. Όχι Καφκικά, κανονικά. Το μόνο που σκεφτόταν ήταν πώς θα καταφέρει να επιστρέψει στην εντομική της φύση και να αφήσει σε κάποιον δρόμο αυτόν τον ελέφαντα που της είχε φορτωθεί μία ολόκληρη βδομάδα. Η κυρία Μαμαλούξ δεν ήταν κατά των ελεφάντων γενικά. Ήταν κατά του δικού της ελέφαντα που πεινούσε βλακωδώς υπερβολικά πολύ και κάταπινε τις εντομικές της συνήθειες τη μία μετά την άλλη. Ο ελέφαντάς της πεινούσε και ταυτόχρονα ήθελε να αυτοκτονήσει, καθώς έπασχε από στιγμιαίους αυτοκτονικούς ιδεασμούς, και ρουφούσε τόνους φιστίκια με τη βρωμερή μουσούδα του. Τον έτριβε από πάνω μέχρι κάτω με οινόπνευμα, το οποίο τον έκανε λιγάκι επιθετικό και ακόμα πιο πεινασμένο και τότε τα πράγματα έβγαιναν εντελώς εκτός ελέγχου.

Η Κυρία Μαμαλούξ σαφέστατα αγαπούσε το εκτός ελέγχου, αλλά σε ειδικές περιστάσεις. Στα κρεββάτια ας πούμε, όχι στους ελέφαντες. Φόρεσε μαύρο κολάν και άσπρο μακώ, “πώς έγινα έτσι” αναρωτήθηκε. Που πήγε όλη μου η εντομοσύνη. Η Βαρόνη Φιλξ, που θα μπορούσε κάτι να απαντήσει, έστω λίγο, ήταν ταξίδι στην Πεζάνς. Αγνάντευε την βρετανική της επικράτεια τρώγοντας scones και cucumber sandwiches, πίνοντας πάντα καφέ και εκλεκτό τσάι όταν το επιθυμούσε. Η Βαρόνη ήταν πολύ μακριά. Το κενό που είχε αφήσει παρ´ ότι μικροκαμωμένη και ξανθιά, είχε γεμίσει από τον γκρι καφέ Φέλαντο. Δεν το είχε κάνει επίτηδες προφανώς. Ο Φέλαντος θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς, απλώς έτυχε να εμφανιστεί όταν η Βαρόνη έφυγε με προορισμό τα βράχια της Κορνουάλης.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, η Κυρία Μαμαλούξ έκανε απανωτές σκέψεις δολοφονίας του Φέλαντου και χρειαζόταν συνεργό. Δεν μπορούσε να περιμένει την επιστροφή της Βαρόνης. Θα ήταν πολύ αργά. Περπατώντας στο Σύνταγμα, βράδυ Τετάρτης, σέρνοντας τα μαύρα μποτάκια, κολυμπώντας στο ζελέ της νύχτας, κατάλαβε τί έπρεπε να κάνει. Έπρεπε απλώς να γυρίσει στις εντομικές της συνήθειες, να αρνηθεί ότι ο Φέλαντος υπάρχει, να μην τον βλέπει επιστρατεύοντας όλη την μυωπική της ικανότητα. Και έτσι ο Φέλαντος θα βαριόταν, και θα αργοπέθαινε σε μια γωνία τρώγοντας σουβλάκια από τα Πετράλωνα. Αυτό θα έκανε. Και παρήγγειλε ένα freddo espresso to go. Σκέτο.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα